I TO PO IZVORNOJ PONUDI

Musk se šokantno predomislio taman pred suđenje: ‘Kupujem Twitter!‘; Analitičar: ‘Ovo izaziva oluju pitanja...‘

Konzorcij je prvotno prihvatio Muskovu ponudu od 44 milijarde dolara, no onda je milijarder u srpnju obavijestio Twitter da će raskinuti ugovor o kupnji

Ilustrativna fotografija 

 Olivier Douliery/Afp

Dionice Twittera skočile su u utorak nakon izvješća da Elon Musk predlaže preuzimanje društvenog medija u opsegu izvorne ponude od 54,20 dolara po dionici, piše Fox Business.

Podsjećamo, konzorcij je prvotno prihvatio Muskovu ponudu od 44 milijarde dolara, no onda je milijarder u srpnju obavijestio Twitter da će raskinuti ugovor o kupnji uz obrazloženje tvrtka prekršila svoje obveze lažnim predstavljanjem broja neželjene pošte i lažnih računa na platformi. Twitter tvrdi da spam i lažni računi čine manje od 5% njegovih ukupnih korisnika.

Kao odgovor, Twitter je podnio tužbu protiv Muska, optužujući pritom ga da odbija poštovati svoje obveze prema ugovoru iz samog razloga je "dogovor koji je potpisao više ne služi njegovim osobnim interesima". Musk je od tada podnio protutužbu, koja je prošli mjesec dopunjena kako bi uključila i navode zviždača - bivšeg šefa sigurnosti Twittera, Peitera "Mudgea" Zatka.

Vijest o Muskovom najnovijem prijedlogu dolazi taman u vrijeme dok se dvije strane pripremaju za pravni obračun koji je s procesom trebao krenuti 17. listopada.

Analitičari su već ovaj prijedlog okarakterizirali "pametnim", tvrdeći da je Musk imao vrlo male šanse pobjediti u toj sudskoj bitci.

"Biti prisiljen sklopiti posao nakon duge i ružne sudske bitke u Delawareu nije idealan scenarij i umjesto toga ovakva će odluka spasiti Elona Muska brojnih glavobolja", napisao je Wedbushov analitičar Daniel Ives. Wedbush je inače masivna investicijska tvrtka sa sjedištem u Los Angelesu. "Ovdje dakle vidimo minimalan regulatorni rizik, iako će sada Muskovo vlasništvo nad platformom Twitter izazvati oluju drugačijih zabrinutosti i pitanja..."

Twitter je prihvatio prijedlog Elona Muska da kupi tvrtku za 44 milijarde dolara, a očekuje se da će ugovor biti zaključen u roku od nekoliko tjedana. Glasnogovornik kompanije potvrdio je za Daily Mail da su zaprimili formalni Muskov zahtjev: "Namjera društva je zaključiti transakciju po cijeni od 54,20 dolara po dionici."

Musk ovaj preokret za sada još nije javno komentirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:33