PLAVA KVAČICA

Musk: Twitter Blue ‘vjerojatno‘ se vraća potkraj sljedećeg tjedna

Twitter je u petak obustavio svoju novu uslugu pretplate od osam dolara uz koju se dobiva plava kvačica kao potvrda autentičnosti profila
 Constanza Hevia/Afp

Twitter je u petak obustavio svoju novu uslugu pretplate od osam dolara uz koju se dobiva plava kvačica kao potvrda autentičnosti profila, jer je njezino uvođenje rezultiralo brojnim lažnim računima s potvrdom autentičnosti, poput ‘autentičnih‘ profila "Jesus Christ" ili John Lennon". Musk najavio potkraj sljedećeg tjedna vraćanje Twitter kvačica.

Priželjkivana plava kvačica prije je bila rezervirana za autentične račune političara, novinara i drugih poznatih javnih osoba. Opcija pretplate, otvorena za svakoga tko je spreman platiti, uvedena je ranije ovog tjedna kako bi pomogla Twitteru da poveća prihod dok se Musk bori da zadrži oglašivače.

image
Frederic J. Brown/Afp

Nekoliko korisnika izvijestilo je u petak da je nova opcija pretplate s plavom kvačicom kao potvrdom nestala, dok je izvor rekao Reutersu da je ona povučena.

- Kako bismo se borili protiv lažnog predstavljanja, dodali smo oznaku ‘Službeno‘ nekim računima - stoji u petak u twittu Twitterova računa za podršku, a koji ima oznaku "službeno".

Musk je u četvrtak u svojoj prvoj elektroničkoj poruci za cijelu tvrtku upozorio da Twitter neće moći "preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu" ako ne uspije povećati prihod od pretplata kako bi nadoknadio pad prihoda od oglašavanja, reklo je Reutersu troje ljudi koji su vidjeli poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:29