STRAVA U MOLDAVIJI

Muškarac je četiri dana bio živ zakopan, policija ga je čula dok je istraživala ubojstvo u blizini, sve su snimili...

Dok su policajci pretraživali dom ubojice, čuli su uznemirujuće zvukove i povike u pomoć koji su dolazili ispod zemlje u blizini kuće

Živ zakopan

 /Pmolitia Rm

Muškarac (62) iz Moldavije četiri dana proveo je živ zakopan, prije nego li je spašen u ponedjeljak, nakon što je policija čula njegove prigušene vapaje u pomoć koji su dopirali iz zemlje.

Policajci u Moldaviji pronašli su muškarca dok su istraživali slučaj ubojstva mrtve 74-godišnje žene čije je tijelo rodbina pronašla beživotno u njezinom domu u Ustiji, na sjeverozapadu Moldavije.

Policija je uhitila osumnjičenog za njezinu smrt i, dok su pretraživali njegovu kuću u istom selu, čuli su povike ‘upomoć‘ iz blizine.

Počeli su kopati i pronašli ulaz u improviziranu grobnicu u koju je 18-godišnji monstrum zatvorio starca.

Policijska snimka objavljena u srijedu pokazuje kako muškarca izvlače. Bio je pri svijesti i imao je ranu na vratu.

Forenzičari, koji su pozvani u ponedjeljak nakon što je starija žena pronađena mrtva u svojoj kući, utvrdili su da je preminula nakon fizičkog napada u kojem je zadobila teške ozljede.

Policajci su brzo identificirali 18-godišnjeg rođaka pokojnice kao osumnjičenika za njezino ubojstvo. Ni žrtva ni tinejdžer nisu imenovani u lokalnim medijima.

Osumnjičenik je navodno pronađen u vlastitoj kući u alkoholiziranom stanju te je prilikom policijskog ispitivanja dao ‘zbunjujuću‘ i ‘nedosljednu‘ izjavu.

Dok su policajci pretraživali njegov dom u potrazi za dokazima, čuli su uznemirujuće zvukove i povike u pomoć koji su dolazili ispod zemlje u blizini kuće.

Nakon što su ga iskopali, muškarac je rekao policiji da su on i tinejdžer zajedno pili alkohol u subotu kada su se počeli svađati.

Osumnjičenik ga je tada navodno napao nožem prije nego što ga je zatvorio u improvizirani podrum, a ulaz zasuo zemljom.

Policajci vjeruju da je tinejdžer ubio staricu sljedeći dan, ili u nedjelju navečer ili u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Određen mu je pritvor dok policija i tužiteljstvo nastavljaju istragu protiv njega za ubojstvo i pokušaj ubojstva. Prijeti mu doživotna robija ako bude proglašen krivim.

Spašeni muškarac nalazi se na bolničkom liječenju.

Jedan mještanin je o preminuloj žrtvi rekao: ‘Bila je jako pristojna žena, nitko nikada s njom nije imao problema.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:40