PRIJETIO SUSJEDI

Muškarac koji je usmrtio 8-godišnjeg dječaka u Frankfurtu tražen je u Švicarskoj

 REUTERS

Četrdesetogodišnjeg Eritrejca, optuženog za ubojstvo osmogodišnjeg dječaka kojeg je u ponedjeljak u Frankfurtu gurnuo pod vlak, traži policija u Švicarskoj koja je za njim zbog napada na jednu ženu izdala uhidbeni nalog, priopćila je njemačka policija u utorak.

Muškarac je u Švicarskoj dobio azil, no prošli četvrtak zamahivao je nožem i prijetio smrću susjedi, nakon čega je pobjegao, rekao je šef federalne policije Dieter Romann.

- Švicarska je zbog toga izdala nacionalni nalog za uhićenje - priopćio je Romann na konferenciji za medije.

Čini se da je muškarac u Njemačku ušao ilegalno, rekao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer.

Četrdesetogodišnjak je u ponedjeljak na tračnice pred nadolazeći vlak na glavnom kolodvoru u Frankfurtu gurnuo dječakovu majku koja je preživjela, a nakon toga i osmogodišnjeg dječaka te je pokušao gurnuti 78-godišnju ženu koja se srušila na platformu, rekao je šef policije.

Policija ga je uhitila dok je pokušavao pobjeći s kolodvora. Tužiteljstvo u Frankfurtu pokrenulo je službeni nalog za uhićenje zbog ubojstva i dva pokušaja ubojstva, dječakove majke i 78-godišnjakinje, rekla je Nadja Niesen iz Državnog odvjetništva u Frankfurtu.

Ako bude osuđen, prijeti mu doživotna kazna zatvora.

- Priroda zločina ukazuje na to da bi mogla biti riječ o psihičkom oboljenju - rekla je Niesen te dodala da se još uvijek provode vještačenja kako bi utvrdili o čemu je točno riječ.

- Ne postoje indikacije o tome da je bio pod utjecajem alkohola ili droga - rekla je Niesen novinarima te naglasila kako je odmah nakon uhićenja proveden test kojim nije utvrđena prisutnost supstanci.

Muškarac inače ima troje djece. Šef policije priopćio je kako je u Švicarsku došao 2006. godine gdje mu je dvije godine kasnije dodijeljen azil. Bio je dobro integriran te su ga "vlasti u azilu opisivale kao uzornog".

Niesen je rekla da ne postoji razlog za povezivanje ovog incidenta s prošlotjednim slučajem iz Waechtersbacha u blizini Frankfurta, gdje je Nijemac napao Eritrejca te si potom oduzeo vlastiti život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:23