UHIĆEN JE

Muškarac s maskom klauna htio ukrasti mlažnjak i prijetio bombom: ‘Želim odletjeti u Area 51 vidjeti vanzemaljce‘

Osumnjičeni se umalo zabio u nekoliko zrakoplova, poremetio zračni promet i izazvao veliku uzbunu na aerodromu u Las Vegasu

Zračna luka McCarran u Las Vegasu; ilustracija

 Gabriel Bouys/AFP

Muškarac koji je policiji rekao da želi ukrasti mlazni avion kako bi mogao odletjeti u famozno Područje 51 da vidi vanzemaljce, uhićen je u srijedu nakon što je limuzinom probio ogradu međunarodne zračne luke McCarran, parkirao na samoj pisti za avione i prijetio bombom, stoji u policijskom izvješću policijske uprave Las Vegasa, piše CNN.

Osumnjičenik je uhićen zbog ometanja posjeda, širenja nepoznate tvari i prijetnje terorističkim napadom, kaže se još u izvješću.

CNN je kontaktirao odvjetnike za koje je muškarac tvrdio da ga zastupaju, no iz odvjetničkog ureda su odgovorili da ga ne zastupaju u ovom predmetu.

Naziv Područje 51 - Area 51 - dolazi od oznake na karti i nalazi se u poligonu za testiranje i obuku u Nevadi, koji je dio zračne baze Nellis. Danas se koristi kao otvoreni poligon za obuku američkih zračnih snaga.

Dugo je fascinirao teoretičare zavjere i entuzijaste za paranormalno koji vjeruju da je to mjesto gdje američka vlada skriva tijela vanzemaljaca i NLO-e.

Policija je prvo primila poziv zbog automobila koji se voza po parkiralištu Jet Suite X u zračnoj luci McCarran u 18:45. Dok su išli prema mjestu događaja, rečeno im je da je vozilo probilo unutarnju i vanjsku sigurnosnu ogradu te da sada vozi po pisti zrakoplova, stoji u izvješću.

Također se navodi da je policija zračne luke vidjela kako osumnjičeni vozi slalom među zrakoplovima prije nego što je stao pored jednog parkiranog mlažnjaka i zaprijetio zaposlenicima Atlantic Aviationa koji su mu se suprotstavili.

'Imam jebenu bombu. Raznijet ću ovo mjesto', rekao je osumnjičeni koji je nosio masku klauna.

Zatim je ponovno ušao u automobil, a zaposlenici su pobjegli u zaklon i počeli evakuirati zračnu luku, stoji još u izvješću.

Kada je policija stigla, uspjeli su zaustaviti vozilo i privesti muškarca, koji im je rekao da pokušava ukrasti mlažnjak i odletjeti u Područje 51 kako bi vidio vanzemaljce te da u autu ima eksploziv i sačmaricu.

Pretragom automobila osumnjičenika, otkrivena je naprava slična spremniku kisika i nešto što se činilo kao aparat za gašenje požara s omotanim žicama i drvenom platformom, što je nalikovalo mogućoj eksplozivnoj napravi.

Tijekom incidenta, osumnjičeni se umalo zabio u nekoliko zrakoplova, poremetio zračni promet i izazvao veliku uzbunu među policajcima i agentima FBI-a.

U međuvremenu je glasnogovornik zračne luke, Joe Rajchel, kazao da je ograda aerodroma popravljena.

'Zahvaljujemo vrijednim radnicima koji su odgovorili na ovu situaciju i zaštitili ljude u zračnoj luci, kako na zemlji tako i one u zraku', dodao je Rajchel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:58