IMAO PET METAKA

Muškarac s napunjenim pištoljem ušao u zrakoplov: ‘Posljedice za našu zemlju su teške i goleme‘

Naoružani muškarac ušao je u zrakoplov na letu s Barbadosa za Miami koji je trajao četiri sata

Unutrašnjost zrakoplova, ilustracija

 Nicolas Economou/AFP

Muškarac koji je u džepu imao napunjen pištolj uspio je ući u zrakoplov na letu s Barbadosa za Miami, na Floridi, izvijestila su američka glasila.

Putnik je za vrijeme čitavog leta koji je trajao četiri sata imao oružje u kojemu je bilo pet metaka, navodi mreža NBC6.

Tek u zračnoj luci u Miamiju agenti TSA-e, američke agencije za sigurnost u prometu, pronašli su pištolj među njegovim osobnim stvarima. Mreža nije rekla kada se izgred dogodio.

Kako navodi NBC6, putnik je američkoj policiji priznao da je oružje imao kada se ukrcao u Bridgetownu, barbadoskome glavnom gradu.

Policija ga je zadržala, a sudac ga je optužio za skrivanje oružja, za što na Floridi može dobiti pet godina zatvora.

Putnik je rekao da nije kriv i sredinom prosinca se mora opet pojaviti na sudu.

Barbadoska premijerka Mia Mottley rekla je u petak da je zatražila "žurno izvješće" o tom događaju, obećavši da će osoba ili osobe koje su dopustile da se izgred dogodi, odgovarati.

"Posljedice za našu zemlju su teške i goleme", dodala je.

Riječ je o velikom propustu za SAD koji nastoji što je moguće više osigurati svoju granicu, napose u zračnim lukama, nakon napada 11. rujna 20001.

Washington traži od stranih vlada da primjenjuju američke sigurnosne standarde u zračnim lukama odakle polijeću zrakoplovi koji izravno lete u SAD.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:01