‘TERMINAL‘

Muškarac tri mjeseca živio u zračnoj luci u Chicagu: ‘Bojao sam se vratiti kući zbog covida...‘

Muškarac je nosio značku zaposlenika zračne luke, a drugi putnici su mu davali hranu
Aerodrom O'Hare, Chicago
 Daniel Slim

U vrijeme pandemije u zračnoj luci u Chicagu zapeo je jedan putnik koji je odlučio da će mu jedan od terminala biti novi dom. Aditya Singh (36) iz Kalifornije uhvaćen je kako se skriva i živi na aerodromu nakon tri mjeseca jer se navodno bojao letjeti zbog Covida-19 prema pisanju Chicago Tribunea. Policija je Singha uhvatila u zaštićenom području međunarodne zračne luke O'Hara, rekli su u nedjelju tužitelji.

Singh se tereti za krivično djelo prijestupa zabranjenom području zračne luke. Tužitelji su rekli da je Singh stigao na O'Haru letom iz Los Angelesa 19. listopada te je od tada živio u sigurnosnoj zoni zračne luke.

Sutkinja čikaškog okruga Cook, Susana Ortiz, u nedjelju je bila prestravljena izjavama tužitelja. ''Dakle, ako vas dobro razumijem, kažete mi da je neovlaštena i nezaposlena osoba živjela u sigurnom dijelu terminala zračne luke O'Hara od 19. listopada 2020. do 16. siječnja, 2021.?''

Tog siječanjskog datuma, točnije u subotu popodne, dvojica zaposlenika United Airlinesa prišla su Singhu i zatražila da vide njegovu identifikaciju.

Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty rekla je da je Singh spustio masku za lice i pokazao im značku iskaznice s aerodroma koju je nosio oko vrata. Značka je zapravo pripadala operativnom menadžeru koji je prijavio njen nestanak 26. listopada. Zaposlenici su nazvali policiju koja je privela Singha u subotu oko 11:10 ujutro na terminalu 2. Hagerty je rekla da je Singh značku navodno pronašao u zračnoj luci te da se "bojao otići kući zbog COVID-a 19". Sutkinji je rekla da je preživio tako što su mu drugi putnici davali hranu.

Singh inače živi u predgrađu Los Angelesa, Orangeu. Magistrirao je ugostiteljstvo, nezaposlen je i dijeli stan s cimerima, prema riječima pomoćnice javnog branitelja Corutney Smallwood. Bilo je nejasno što je Singha dovelo u Chicago i ima li kakve veze s tim gradom. U izrečenoj kazni Ortiz je rekla da Singh mora platiti 1000 dolara kako bi bio pušten na slobodu. Nakon toga bit će mu zabranjen pristup zračnoj luci.

Odjel za zrakoplovstvo u Chicagu (CDA) rekao je u izjavi da je njihov prioritet sigurnost zračnih luka, a Singh nije predstavljao rizik.“Iako je ovaj incident i dalje pod istragom, uspjeli smo utvrditi da ovaj gospodin nije predstavljao sigurnosni rizik za zračnu luku ili putničku javnost. Nastavit ćemo surađivati ​​s našim partnerima za provođenje zakona na temeljitoj istrazi ovog pitanja.", izjavili su.

No, s time se ne bi složila slaže sutkinja Ortiz koja je okolnosti opisala poprilično ''šokantnima'' jer se Singh nalazio u zaštićenom dijelu zračne luke s lažnom identifikacijom u vrijeme kada zračne luke moraju biti apsolutno sigurne kako bi se ljudi osjećali sigurno putovati. ''Smatram da ga te navodne radnje čine opasnim za zajednicu'', rekla je Ortiz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:27