ZAPALIO TWITTER

Muskov tvit o Sorosu zakotrljao lavinu, a onda su se upalile kamere: ‘Ovo je 90 sekundi najvažnijeg intervjua ikad!‘

Povodom ovog napada na Sorosa, Musk je dao intervju Davidu Faberu iz CNBC-a, a ovaj je brzo postao viralan

Elon Musk

 /Screenshot Twitter

Elon Musk zakotrljao je pravu pravcatu lavinu nakon što je napisao tvit u kojem je milijardera, demokratskog donatora i financijera brojnih nevladinih organizacija diljem svijeta, Georgea Sorosa, usporedio sa zlikovcem iz X-Mena, Magnetom, koji u istoimenom filmu, između ostalog, glumi i Židova koji je preživio holokaust.

"On želi nagristi tkivo ove civilizacije, Soros mrzi čovječanstvo!", tvitao je Elon Musk.

Soros je, ako nekog treba podsjećati, već dugo meta desničarskih stručnjaka i političara i česta meta antisemtiskih napada. Soros i njegova obitelj pobjegli su od nacista tijekom Drugog svjetskog rata.

Povodom ovog napada na Sorosa, Musk je dao intervju Davidu Faberu iz CNBC-a, a ovaj je brzo postao viralan. Primjerice, poznati američki konzervativni novinar Benny Johnson, kojeg na Twitteru prati preko milijun ljudi ustvrdio je, podijelivši isječak razgovora Fabera i Muska, da je riječ o "najvažnijih 90 sekundi nekog intervjua ikad!"

U istome Musk tvrdi da ga uopće nije briga hoće li njegovi tvitovi uplašiti potencijalnog kupca Teslinih dionica ili oglašivača na Twitteru.

"To je moje mišljenje!", kaže Musk. "Postoji nešto što se zove sloboda govora!"

Zatim je povukao paralelu s jednom scenom iz filma Princezini dnevnici da bi na kraju zaključio: "Reći ću ono što želim reći - ako je posljedica toga da izgubim sav novac, neka tako bude!"

Pogledajte isječak iz intervjua na CNBC-u:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:41