NEPOŽELJAN IZGLED

Muslimanka tuži Disneyland zbog vjerske diskriminacije

 AP

Imane Boudal tuži Disneyland u Kaliforniji zbog vjerske diskriminacije jer joj nije bilo dopušteno služiti goste hotela s hidžabom na glavi.

26-godišnja muslimanka prije nekoliko mjeseci zatražila je od poslodavaca u Grand California hotelu, dijelu Disneyevog tematskog parka, dopuštenje smije li kao hostesa raditi s pokrivalom za glavu, tipičnom za žene islamske vjere.

No kako odgovora nije bilo, Imane je samostalno odlučila nositi ga, sukladno s početkom Ramazana, svetog mjeseca za muslimane.

Poslodavac je od nje zatražio da skine hidžab, jer njezina pojava nije u skladu s "disney" izgledom, a ukoliko to odbije, premjestit će je na dužnost na kojoj je gosti ne mogu vidjeti ili može, ako želi, dati otkaz.

Iz službenih islamskih krugova zgroženi su ponašanjem američke tvrtke prema pripadnici njihove vjere.

"Nema opravdanja za diskriminacijsko ponašanje kompanije. Tvrdnja da bi njezina pojava na bilo koji način uznemiravala posjetitelje je uvredljiva za tisuće muslimana koji tijekom godine i sami dolaze kao gosti parka", stoji u priopćenju Vijeća za američko-islamske odnose.

Glasnogovornik Disneylanda tvrdi da gospođici Boudahl nu niti jednom trenutku nije bilo onemogućeno da obavlja svoj posao.

"Pružili smo joj priliku da radi u backstageu zadnjih nekoliko smjena", kaže glasnogovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:22