LIKVIDACIJA U PHNOM PENHU

Mutan život Srbina smaknutog u Kambodži; Bježao iz zemlje, oženio Tajlanđanku i divio se Legiji: ‘Znam tko ga je ubio!‘

Po priči svjedoka, od kojih jedan radi u osiguranju zgrade u kojoj je živio ubijeni Dačković, na Srbina je pucano iz automobila, točnije iz bijelog Lexusa

Strahinja Dačković

Strahinja Dačković (37), Srbin koji je 24. prosinca brutalno ubijen u Kambodži, osuđivan je u Srbiji više puta, a pobjegao je iz zemlje da ne bi otišao u zatvor na odsluženje kazne, piše Nova.rs.

Proteklih godina je živio na visokoj nozi i to nije krio, a motivi njegove stravične likvidacije, koja se dogodila na ulicama Phnom Pena, i dalje nisu poznati. Kambodžanska policija i dalje traga za ubojicama Srbina iz Brusa koji je ubijen oko 11.30 po lokalnom vremenu, na ulici ispred luksuznog stana u kome je živio sa suprugom, Tajlanđankom.

Po priči svjedoka, od kojih jedan radi u osiguranju zgrade u kojoj je živio ubijeni Dačković, na Srbina je pucano iz automobila, točnije iz bijelog Lexusa, piše srpski portal.

"Viđao sam tog čovjeka kako svako večer trči i vježba. Te večeri je izašao ispred zgrade i stajao na ulici, kada je ispred njega stao bijeli Lexus. Otvorila su se vrata i začula su se tri pucnja. Nakon toga je vozač automobila dao gas i pobjegao“, rekao je svjedok.

Supruga ubijenog Srbina rekla je da se sa Dačkovićem čula telefonom dok je još bila na poslu, netom prije nego što je ubijen. Tvrdi da zna tko ga je ubio, da je riječ o njihovom prijatelju, također strancu, koji se ponekad predstavlja kao američki, a ponekad britanski državljanin. No i ona tvrdi kako ne zna motiv napada na supruga.

Životni put Strahinje Dačkovića

Osuđivan je u sudu u Brusu za ometanje službenika u obavljanju dužnosti, za kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti, kao i za kazneno djelo nasilničkog ponašanja. Na višem sudu u Kruševcu 2013.godine, osuđen je za krivično delo izazivanje vjerske, rasne i nacionalne netrpeljivosti. Protiv Dačkovića je vođen i kazneni postupak pred Višim sudom u Beogradu zbog ugrožavanja sigurnosti državnim i pravosudnim djelatnicima.

Sugovornik portala Nova.rs iz Brusa, koji je znao pokojnog Dačkovića i njegovu obitelj, kaže da je da je Strahinja bio sklon incidentima.

Nije poznato čime se Strahinja bavio u inozemstvu, ali je očito kako je živio luksuzno na Tajlandu, a potom i u Kambodži, te to nije krio. Bio je aktivan na društvenim mrežama gdje je objavljivao fotografije na kojima se vidi kako se dobro provodi, ali to je, navodno, bilo više u inat policajcima i sudovima s kojima je u Srbiji bio u sukobu.

Čime se točno bavio u Kambodži, nije poznato, a policija do sada nije izvijestila da je ubijeni Srbin bio umiješan u bilo kakve kriminalne radnje. Ono što je sumnjivo, dodaje novinar portala Nova.rs, jest to što je njegova likvidacija sličila na klasičnu mafijašku sačekušu.

Prema objavama na Facebooku vidljivo je kako je Dačković imao tetovažu amblema Jedinice za specijalne operacije (JSO), a na vratu karakterističnu crvenu ružu koju su tetovirali mnogi pripadnici ozloglašenih "crvenih beretki“, jedinice Milorada Ulemeka Legije, koje su raspuštene u ožujku 2003. godine. Također je na društvenim mrežama imao i nekoliko fotografija s vatrenom oružjem, kao i snimke kadrove iz popularnih filmova o mafiji poput "Kuma“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:47