RIJEŠEN MISTERIJ

MUŽ: 'Nisam ubijen ili otet, skrivao sam se od japanske mafije' ŽENA 'Baš me briga, mogao si se javiti'

Britanski biznismen za kojim su nakon nestanka u Japanu sredinom prošle godine tragali i britanska i japanska policija te obitelj i prijatelji, strahujući da je ubijen ili otet, živ je i zdrav i to u Velikoj Britaniji, u pokrajini Yorkshire.

Tvrdi da je pobjegao pod prijetnjama japanske mafije pa da se zbog toga nije mogao javiti nikome, pa ni svojoj trudnoj ženi koju je s četverogodišnjim sinom prije osam mjeseci ostavio u Japanu.

Njegova supruga, Japanka Yukako, koja je prije nekoliko tjedana rodila drugoga sina, još uvijek je ljuta što joj se Dart nije javio, i pitanje je kada će Dart vidjeti svojega sina, navodi britanski Daily Mail.

Garin Dart je u Japanu živio deset godina kao uspješni poduzetnik, vlasnik tvrke za organizaciju evenata s prilično zavidnom listom referenci: organizirao je proslave za međunarodne korporacije, ali i članove japanske kraljevske obitelji.

Nakon iznenadnog nestanka ovog viđenog britanskog emigranta, pokrenuta je istraga, uz veliku pažnju medija, a sumnjalo se kako je Dart ubijen ili otet. Međutim, uskoro se otkrilo kako je Garin podigao oko 40.000 funti s računa svoje tvrtke te su istražitelji počeli sumnjati da je riječ o prijevari. Utvrdili su da je Dart doista živ i o tome obavijestili njegovu suprugu, ali joj zbog japanskih propisa o privatnosti nisu otkrili gdje je.

Međutim, kako je Dart otkrio Daily Mailu, odlučio se na bijeg zbog prijetnji mafije. Tvrdi da se družio s nekoliko mafijaša te da je slučajno saznao za jedno planirano ubojstvo.

Od 40.000 funti, 30 tisuća je ponudio mafijašima kao cijenu svoje sigurnosti, ali to prijetnje nije zaustavilo pa je zato, tvrdi, odlučio pobjeći na Tajland. No, nakon što je potrošio novac, a njegov strah od mafije oslabio, kontaktirao je svoju sestru i oca, pa se u listopadu vratio u Veliku Britaniju i zaposlio.

No, i dalje nije razglasio svoj povratak, prije svega zato što ga je bilo previše sram da se javi svojoj supruzi, koju je tek nedavno kontaktirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:10