GRADIĆ PROSLAVLJEN FILMOM 'KUM'

Na 20. godišnjicu uhićenja Zvijeri: Gradonačelnik Corleonea se ispričao za desetljeća mafijaškog nasilja!

Mali sicilijanski grad Corleone, kojeg se kroz filmove i knjige često povezuje s mafijom, zatražio je oprost za ubojstva, pucnjave i prijetnje koje su počinili njegovi kumovi.

Ispriku je uputio gradonačelnik gradića, i to za 20-godišnjicu uhićenja mafijaškog vođe Tota Riina zvanog Zvijer zbog njegove brutalnosti i grubosti.

Leoluchina Savona se u ime građana Corleonea ispričao žrtvama mafijinih 'vendeta', bombaških napada i ubojstava.

Mafiju je pozvao da napusti zemlju, da odustane od kriminala, da prihvati poraz i preda se.

Kazao je da političari, policajci i obični ljudi koji su nastradali u obračunima s mafijom nisu umrli uzalud i da put poštivanja zakona ostaje jedini ispravan put.

Nekad 'capo di tutti capi' ('šef svih šefova') moćne frakcije mafije iz Corleonea, Riina služi višestruku doživotnu kaznu, nakon što je osuđen za nekoliko ubojstava.

Corleone je učinjen besmrtnim kroz knjigu 'The Godfather' i filmove snimljene prema njoj, u kojima su glavne uloge igrali Al Pacino i Marlon Brando.

Podsjećanja na film 'Kum' su posvuda u Corleoneu, bar u glavnoj ulici nudi aperitiv nazvan 'Don Corleone Amaro', a nekoliko prodavaonica je ispunjeno fotografijama Branda i Pacina u ulogama američkih gangstera sicilijanskog porijekla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:47