NOVA TRAGEDIJA

Na britanskoj strani La Manchea potonuo čamac pun migranata, neki su se utopili. U tijeku je akcija spašavanja

Agencije prenose da u akciji spašavanja migranata sudjeluju francuski helikopter i mornarički brod te britanska Kraljevska obalna straža

Akcija spašavanja imigranta, ilustracija

 Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia

Manji brod s oko 40 migranata u srijedu je potonuo u blizini jugoistočne obale Engleske, pri čemu je živote izgubilo najmanje troje putnika.

Britanska vlada i hitne službe potvrdile su da je operacija spašavanja u tijeku, s brodovima, helikopterima i spasilačkim timovima na terenu koji pomažu francuskoj i britanskoj mornarici.

Incident se dogodio oko 3 sata i 40 minuta tijekom noći, a britanska radiopostaja LBC prenosi da je spašeno 43 ljudi.

Sky News prenosi kako je poginulo najmanje troje ljudi.

Ova nesreća događa se manje od godinu dana nakon što je u pokušaju prelaska Engleskog kanala gumenjakom u studenom 2021. poginulo 27 ljudi.

Brod u srijedu potonuo je u vrijeme hladnog vremena koje je zahvatilo Britaniju. U srijedu ujutro u obližnjem gradu temperatura je iznosila 2 stupnja.

Usprkos niskim temperaturama više od 500 migranata se samo prošlog vikenda odlučilo na taj opasan put, jer krijumčari koriste prednost mirnog mora i slabih vjetrova.

Iz Francuske je ove godine u Britaniju ušlo više od 40 tisuća migranata, prenosi Reuters. Velik dio njih stigao je iz Afganistana i Irana, no prošlu godinu bilježi se i velik broj dolazaka Albanaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2023 02:41