SLAVLJE RAZLIČITOSTI

Na Bundestagu prvi put izvješena zastava duginih boja u povodu Berlinskog pridea

Predsjednica Bundestaga Bärbel Bas objasnila je da će to još jednom znatno pridonijeti vidljivosti otvorenog stava prema različitosti

Zastava duginih boja na Bundestagu

 Christoph Soeder/Dpa Picture-alliance Via Afp

Donji dom njemačkoga parlamenta Bundestag prvi je put izvjesio zastavu duginih boja koja simbolizira lezbijsku, homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu i gueer zajednicu zauzimajući se za toleranciju.

Od subote ujutro ta se zastava vijori na jugozapadnom tornju Reichstaga u Berlinu, sjedištu njemačkoga parlamenta. Još dvije zastave duginih boja podignute su ispred istočnog i zapadnog ulaza u zgradu.

Povod je Berlinski pride, najveći ulični LGBT skup u Europi najavljen za podne na kojemu organizatori očekuju stotine tisuća sudionika.

Tek je u travnju ministarstvo unutarnjih poslova dalo dozvolu da se zastava duginih boja postavi ispred službenih saveznih zgrada ili izvjesi na njima u određenim prigodama.

Predsjednica Bundestaga Bärbel Bas najavila je u lipnju podizanje zastave na zgradi Reichtaga i objasnila da će to još jednom znatno pridonijeti vidljivosti otvorenog stava prema različitosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 02:45