SKANDAL U NOVOM SADU

Na dan pada Vukovara nastupa Baja Mali Knindža, poznat po pjesmama ‘Armija srpska sve će da vas smrska‘

Dok jedni smatraju da bi koncert trebalo zabraniti, drugi su stava da svatko ima pravo svirati i pjevati ili ići na koncert

Baja Mali Knindža

 Screenshot/YouTube

Baš na dan pada Vukovara, 18. studenoga, u Novom Sadu nastupit će srpski nacionalistički pjevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža. Njegov nastup u Europskoj prijestolnici kulture pratit će bend Minđušari.

“Volim ovaj grad, volim Novi Sad”, piše na plakatima koji najavljuju koncert Baje Malog Knindže, koji se mogu vidjeti na najprometnijim mjestima u Novom Sadu, prenosi N1.

Upravo ovaj slogan, ali i sam koncert Baje Malog Knindže, čiji je glazbeni opus poznat po pjesmama “Ne volim te Alija zato što si balija”, “E moj druže zagrebački” i “Armija srpska sve će da vas smrska” izazvao je brojne komentare na društvenim mrežama.

Dok jednu smatraju da bi koncert trebalo zabraniti, drugi su stava da svatko ima pravo svirati i pjevati ili ići na koncert te da su zabrane, čak i ovakvih nastupa, nedemokratski čin u društvu koje želi biti demokratsko.

Inače, protiv učiteljice u novosadskoj Osnovnoj školi “Vasa Stajić”, koja je na završnoj priredbi u lipnju ove godine učenicima pustila pjesmu Baje Malog Knindže “Ne volim te Alija zato što si Balija”, pokrenut je disciplinski postupak.

Koncert Baje Malog Knindže održat će se u sportskom i poslovnom centru Novog Sada, koji se financira iz gradskog proračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:34