PRIJETI JOJ ZATVOR

Na granici s Hrvatskom uhićena nadriliječnica iz Srbije: ‘Uništila je lica i živote brojnim djevojkama‘

‘Olgica se predstavljala kao doktor medicine, a nije prošla ni blizu Medicinskog fakulteta, niti se zna gdje je završavala edukacije‘
Olgica Markanović
 Instagram

Nadriliječnica Olgica Markanović koju je udruga Interdisciplinarne estetske i antiaging medicine Srbije 'SESIAM' prijavila zbog nadriliječništva i unakažavanja brojnih žena, uhićena je u utorak kada je pokušala prijeći granicu s Hrvatskom, piše srpski Kurir.

Markanović se sumnjiči da je neovlašteno pružala medicinske usluge iz područja estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih osoba koje su se javile policiji.

Još prije dva mjeseca unakažene žene tražile su da Olgicu zatvore, jer im je, kako tvrde, uništila zdravlje.

Dvadesetak žena, koje su ostale unakažena lica, s ožiljcima i velikim rizikom od karcinoma kože nakon tretmana lica u salonu izvjesne Olgice Senjaku podnijele su protiv vlasnice kaznenu prijavu za nadriliječništvo, za koje je, prema srpskom kaznenom zakonu, određena kazna i do tri godine zatvora.

Naime, prema članku 254 Kaznenog zakona Srbije, tko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi liječenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Kako je za Kurir ranije ispričala jedna od djevojaka, u spomenuti salon otišla je kako bi smanjila nos i podigla obrve, a izašla je spaljena lica.

- Sudski vještak je prvi rekao da je ovo nadriliječništvo i da mi je koža kao da sam prošla kroz požar. Da se razumijemo, i svaki liječnik pogriješi, ali O. M. je uništila lica i živote mnogim ženama. Više od sedam dana nisam mogla otvoriti oči, dva mjeseca nisam mogla jesti od krasti koje su pucale i bolnih ožiljaka. Keloidi koji su mi ostali na licu, ali i licima drugih djevojaka, nikada se neće moći u potpunosti ukloniti, a do kraja života ću morati nositi masku i kapu i sklanjati se od sunca, jer smo sad u velikom riziku od karcinoma kože, pošto je skinut i spaljen cijeli epiderm.

Ona se predstavljala kao doktor medicine, a nije ni blizu Medicinskog fakulteta prošla, niti se zna gdje je završavala edukacije za svoje lasere ili plazma pen - kazala je jedna od žrtava i dodala kako ih novac i odšteta ne zanima, već da će tražiti kaznu zatvora za vlasnicu salona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:03