POLICIJA U AKCIJI

Na istoku Hrvatske uhićena dvojica državljana Gruzije radi krijumčarenja ljudi

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske

Ilustracija

 Matija Djanješić/Cropix

PU vukovarsko – srijemska izvijestila je u petak da je policija uhitila dvojicu državljana Gruzije zbog sumnje na kazneno djelo krijumčarenja ljudi, nakon što je u četvrtak dobila dojavu o nezakonitom prelasku državne granice dva vozila na području Postaje granične policije Ilok.

“Prilikom dolaska u susret jednom od vozila na poljskom predjelu kod Iloka, vozač osobnog automobila je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i udario u službeno policijsko vozilo, nakon čega se dao u bijeg, no ubrzo je zaustavljen na kružnom toku državne ceste D2 kod Iloka”, navode iz PU.

Utvrđeno je da se radi o 22-godišnjem državljaninu Gruzije koji je u trenutku prometne nesreće u osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije prevozio strane državljane.

Nedugo potom, u 15,20 sati policija je kod Iloka zaustavili i drugo vozilo, minibus registracijskih oznaka Srbije, kojim je upravljao 48-godišnji državljanin Gruzije, a u vozilu su se također nalazili strani državljani.

“Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja kako su 22-godišnjak i 48-godišnjak počinili kazneno djelo, iz koristoljublja omogućivši stranim državljanima da nedozvoljeno uđu u Republiku Hrvatsku, dok se 22-godišnjaka sumnjiči i za kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći".

Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok je kaznena prijava protiv njih podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, navodi policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:33