PET GODINA KAZNE

Na letu za Zadar slao fotografije rušenja aviona drugim putnicima: ‘Završio je na crnoj listi‘

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje pa je polijetanje odgođeno, a na zrakoplov pozvana policija

Zrakoplov kompanije Transavia/Ilustracija

 Joan Valls/Nurphoto Via AFP

Nizozemska niskotarifna aviokompanija, Transavia, na crnu listu stavila je 18-godišnjeg putnika na točno 5 godina zbog slanja fotografija rušenja zrakoplova drugim putnicima netom pred polijetanje leta iz Rotterdama za Zadar.

Mladić idućih 5 godina ne smije letjeti nizozemskom aviokompanijom Transavijom jer je nekoliko minuta prije polijetanja zrakoplova tipa B737-700 iz Rotterdama za Zadar ostalim putnicima u putničkoj kabini putem AirDropa slao fotografije srušenih zrakoplova, prenosi Croatianaviation.

Uznemireni putnici odmah su obavijestili kabinsko osoblje, čiji je šef također dobio fotografije, pa je polijetanje odgođeno, a na zrakoplov pozvana policija. Inače, ovaj je let obavio zrakoplov KLM-a za Transaviju.

Glasnogovornik aviokompanija potvrdio je za medije kako je fotografija poslana ostalim putnicima protumačena kao moguća prijetnja bombom, te potencijalna najava onoga što bi se moglo dogoditi putnicima na samom letu ako zrakoplov poleti.

Posada je zatim zatražila da osoba koja je poslala fotografije ustane i izađe iz zrakoplova, no mladić nije htio ustati sve dok kapetan nije objavio kako zrakoplov neće poletjeti sve dok se ne pronađe krivac za navedeno.

Mladić je ispraćen iz zrakoplova pod policijskom pratnjom, te je zbog navedenog čina izveden i pred sud. Kazao je kako nije imao loše namjere, već se samo našaliti s putnicima, također je utvrđeno da je psihički stabilan pa je očito kako nema smisla za humor.

Zrakoplov je poletio iz Rotterdama s 40-ak minuta zakašnjenja prema Zračnoj luci Zadar, prenosi Croatianaviation.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2023 04:45