REKORDNA ZAPLJENA

Na Malti zaplijenjeno 740 kilograma kokaina koji je trebao biti iskrcan u Sloveniji

Uz ostali teret pregledano je 1080 kutija banana, od čega je 37 kutija uz banane sadržavalo ukupno 740 paketa bijele tvari
 Peter Scholey/Alamy/Alamy/Profimedia

Kokain u vrijednosti 100 milijuna eura otkriven je u utorak na Malti u kontejneru s bananama koji je trebao biti iskrcan u Sloveniji.

Zaplijenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi, po procjanama, uličnom prodajom donio 100 milijuna eura, a kontejner u kojemu je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora u Sloveniju, prenose u srijedu slovenski mediji objavu malteške carine.

Riječ je o rekordnoj zapljeni kokaina u sredozemnoj otočnoj državi, većoj od lanjske zapljene 612 kilograma droge u brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Malteška carina je priopćila da je otkriće droge rezultat operacije koja je trajala duže vrijeme. Uz ostali teret pregledano je 1080 kutija banana, od čega je 37 kutija uz banane sadržavalo ukupno 740 paketa bijele tvari. Laboratorijski je utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

O pronalasku droge obaviještena je posebna jedinica malteške policije za borbu protiv droga i dežurna sutkinja Caroline Farrugia Frendo koja vodi istragu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2021 13:16