OSTALA BEZ BRATA

Na misi za Mateja bila i žena koja je u obitelji imala sličnu tragediju: ‘Previše je podudarnosti, datumi su isti...‘

"Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam doći. Znam što to znači", ispričala je
 Pedja Milosavljevic/Cropix

U Crkvi svetog Ante u Beogradu u petak je održana misa za Mateja Periša, čije je tijelo pronađeno u srijedu oko 9.20h na dunavskoj Adi Huji. Ispred crkve okupio se velik broj građana, a stigla je i žena koja je u obitelji doživjela gotovo istu tragediju.

Kako javlja Objektiv, Beograđanka Snežana je kraj križa ostavila bijele ruže. Ona je otkrila nevjerojatnu podudarnost dviju tragedija. Naime, njezin brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. prosinca.

- Jako mi je teško, strašno sam potresena zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma... sve me je to navelo da dođem ovdje. Pratila sam potragu, rekla je Snežana i dodala: - Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. prije 30 godina moj brat je nestao u Dunavu, prevrnuo se čamac s njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet mjeseci kasnije, 18. svibnja... Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam doći. Znam što to znači. Imat će roditelji što sahraniti, imat će gdje otići isplakati se, zapaliti svijeću. To su strašne stvari. Četvorica prijatelja mog brata nikada nisu isplivala, rekla je.

Inače. beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar je rekao da je Matej pronađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana.

- Braćo i sestre, da bismo Mateju iskazali posljednju počast, stojimo pored mrtvog tijela. Vjerom koja traga govorimo da ovo nije svršetak jer naš Bog je Bog živih. Mrtvo tijelo odlazi, ostaje nam ime Mateja, koje s poštovanjem izgovaramo. Bože, sjeti se njegovog imena, što si ga ti sam upisao u dlan svoje ruke, rekao je Hočevar i zamolio prisutne da se nakratko pomole u tišini za Mateja.

Na misi je bio i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. lipanj 2022 21:15