JEZIVO

Na ovih osam mjesta na svijetu običnom smrtniku zabranjeno je kročiti: Na popisu je i Mežgorje...

Tu su i ruski vojni grad za koji SAD misle da je veliki tajni nuklearni bunker i pustinjska baza koja skriva leševe vanzemaljaca

Svalbardsko globalno skladište sjemena

 Martin Zwick/reda&co/universal Images Group/Universal Images Group/Profimedia/Martin Zwick/reda&co/universal Images Group/universal Images Gro

Postoje neka mjesta koja jednostavno nije moguće uvrstiti u plan putovanja, ali to ipak ne znači da ne možete otići tamo, barem figurativno.

Zato je portal Escape objavio popis bizarnih i jezivih lokacija koje su ljudima dostupne za istraživanje isključivo preko Google Mapsa.

Site-R, SAD

Planinski kompleks Raven Rock, poznat i kao Site-R, smješten je u Pennsylvaniji i jedan je od najstrože čuvanih u Sjedinjenim Američkim Državama. Iza njegovih divovskih čeličnih vrata, 60 katova ispod zemlje, nalazi se mjesto na koje će se čovječanstvo povući u slučaju nuklearnog rata ili invazije vanzemaljaca.

Zmijski otok

Brazilska mornarica zabranila je posjete ovom mjestu iz noćnih mora. Ilha de Queimada Grande (Zmijski otok) ima površinu od svega 0,45 kilometra kvadratnih, nalazi se u blizini brazilske obale u Atlantskom oceanu i administrativno pripada općini Itanhaém u državi São Paulo.

Isti je dom za više od 4000 zmija - i to zlatnih zmija (Bothrops insularis), a upravo ta vrsta spada u jednu od najotrovnijih na svijetu. Ugrize li vas, slijede oticanje, lokalna bol, mučnina, povraćanje, stvaranje krvavih mjehurića i modrica, krv u mokraći, krvarenje u crijevima i mozgu, zatajenje bubrega i teška nekroza mišićnog tkiva. Otrov zlatne zmije doslovce otapa ljudsko meso na mjestu ugriza - apsolutni horor!

Bohemian Grove, SAD

Ovo mjesto u Kaliforniji svakoga ljeta organizira vikend kampove za najmoćnije ljude na svijetu. Elita se u tajnosti okuplja u šumama Redwoodsa, gdje prakticiraju rituale crne magije i druge oblike okultizma.

Vatikanski tajni arhivi, Italija

Ovo mjesto u potpunosti je zabranjeno za turiste. Riječ je o jednoj od najstarijih svjetskih knjižnica koja čuva stare knjige i tekstove samo za Pape. Postoji i nekoliko teorija zavjere o ovoj lokaciji - naime, mnogi vjeruju da ova knjižnica skriva i knjige koje bi mogle imati dokaze o postojanju vanzemaljaca.

image

Vatikanski tajni arhivi

Stefano Costantino/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Stefano Costantino/mega/the Mega Agency/profimedia

Svalbardsko globalno skladište sjemena, Norveška

Duboko u trezoru smještenom u Sjevernom moru na norveškom otoku Spitsbergenu skriveno je više od 250 milijuna sjemenki usjeva. Ovo skladište dizajnirano je za zaštitu širokog izbora svjetskih sadnica u slučaju kraja svijeta. Sjemenke imaju sposobnost izdržati bilo koju prirodnu nepogodu ili bilo koju vrstu eksplozije, ali samo ovlašteni istraživači s valjanom dozvolom mogu posjetiti ovo mjesto.

Mežgorje, Rusija

Riječ je o zatvorenom vojnom gradu smještenom na planini Jamantau, koja je dio uralskog planinskog lanca. Sjedinjene Američke Države ovo mjesto smatraju velikim tajnim nuklearnim bunkerom. Logično, samo nekolicini odabranih dozvoljen je, uz odobrenje, posjet Mežgorju. Grad je za javnost zatvoren od 1995. godine, a ruska vlada dosad je dala nekoliko različitih odgovora na pitanje o njegovoj svrsi - trezor za rusko blago, skladište za odlaganje hrane i bunker za državni vrh u slučaju nuklearnog rata samo su neki od njih. Što je zapravo istina, možda nikad i nećemo saznati.

image

Mežgorje

Mykhailo Polenok/Panthermedia/Profimedia/Mykhailo Polenok/panthermedia/profimedia

Crkva Gospe Marije od Siona

Vjeruje se da ova crkva u Etiopiji sadrži neke od najznačajnijih biblijskih predmeta, uključujući i originalni Kovčeg saveza u kojima leže Ploče zakona na kojima je uklesano Deset zapovijedi. Naravno, Kovčeg ne možete otići i pogledati.

Područje 51, SAD

Uz ovu pustinjsku bazu u Nevadi veže se jedna od najvećih svjetskih teorija zavjere o kojoj se najviše raspravlja. Naime, šuška se da američka vlada ondje skriva leševe vanzemaljaca, NLO-e i vanzemaljske predmete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:41