MILIJARDER PREKO NOĆI

Na petak 13. osvojen je jedan od najvećih dobitaka ikad: Izvučen je jackpot od vrtoglavih 1,35 milijardi dolara

Dobitni brojevi, 30, 43, 45, 46, 61 i zlatna kuglica s brojem 14, izvučeni su u petak

Ilustracija

 Brandon Bell/Getty Images Via Afp

Dobitni listić za jackpot Mega Millions od 1,35 milijardi dolara prodan je u petak u Maineu, u Sjedinjenim Američkim Državama, što ga čini drugim dobitkom u milijardama koji je osvojen u razdoblju od otprilike dva mjeseca, piše Washington Post.

Dobitni brojevi, 30, 43, 45, 46, 61 i zlatna kuglica s brojem 14, izvučeni su u petak.

Prema web-stranici ove igre, ovaj je jackpot bio drugi najveći dobitak ikada dodijeljen putem Mega Millionsa. Iznos nagrade porastao je tijekom posljednja tri mjeseca, otkako je zadnji jackpot osvojen 14. listopada, postajući veći nakon što uzastopna izvlačenja nisu imala dobitnika.

image
Scott Olson/Getty Images Via Afp

Ako pobjednik odluči odmah uzeti novac, nagrada iznosi 724,6 milijuna dolara. Pobjednik također može izabrati dobiti 1,35 milijardi dolara kroz 30 godišnjih plaćanja. Ovo je bio sedmi put da je jackpot osvojen na petak 13., tvrdi Mega Millions.

Najveći Mega Millions jackpot do sada iznosio je više od 1,5 milijardi dolara, a osvojio ga je igrač u Južnoj Karolini 2018. godine Još veći je bio Powerball jackpot u studenom, rekordnih 2,04 milijarde dolara. U srpnju je netko u Illinoisu osvojio nagradu od 1,3 milijarde dolara.

Inače, izgledi za osvajanje jackpota u igri su 1 prema 302,575,350. Doduše, šanse za osvajanje vrlo visokog jackpota možda su se povećale jer su supervisoki iznosi sve češći. Mega Millions i Powerball, dvije najveće jackpot lutrijske igre u SAD-u, posljednjih su godina unijele promjene koje otežavaju dobitak. Što duže igra traje bez pobjednika, to jackpot postaje veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:06