'WIN WIN' SITUACIJA

NA POMOLU POVIJESNA RAZMJENA ZAROBLJENIKA Ukrajinci su 'za', čeka se odgovor Putina

 REUTERS

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko govorio je u utorak o dogovoru s ruskim kolegom Vladimirom Putinom oko "postupka" koji bi omogućio eventualno oslobađanje ukrajinske pilotkinje Nadje Savčenko, zatočene u Rusiji.

"Čini mi se da smo se uspjeli dogovoriti o izvjesnom postupku radi oslobađanja Nadje", u štrajku glađu i žeđu od početka travnja, čije je stanje "kritično", kazao je Porošenko o razgovoru s ruski kolegom po dužnosti.

"Spreman sam poslati predsjednički avion sa svojim predstavnicima koji će pokupiti Nadju i vratiti je što je prije moguće u Ukrajinu", rekao je Porošenko na konferenciji za tisak dan nakon telefonskog razgovora koji je on incirao.

Presuda dvojici navodno ruskih vojnika u ponedjeljak u Kijevu jer su se borili na strani proruskih separatista na istoku Ukrajine "otvara neke perspektive pribjegavanja mehanizmu razmjene" tih muškaraca za pilotkinju, istaknuo je Porošenko ne navodeći druge detalje.

Ruski i ukrajinski ured predsjednika objavio je u ponedjeljak navečer da su Putin i Porošenko razgovarali telefonski o sudbini Savčenko i dvojice vojnika nekoliko sati nakon što su vojnici osuđeni na 14 godina zatvora. Nikakav detalj niti konkretan dogovor nije otkriven.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:42