PREOKRET

NA POMOLU VELIKI OBRAT U ISTRAZI O SMRTI MILIJARDERA Stručnjak tvrdi: 'Jeffrey Epstein se nije objesio, nego je žrtva ubojstva'

 Profimedia, Pacific coast news

Ozljede Jeffreyja Epsteina više upućuju na to da je bio žrtva ubojstva negoli da je izvršio samoubojstvo, tvrdi stručnjak kojeg je angažirala Epsteinova obitelj.

66-godišnji milijarder umro je u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu desetog kolovoza, a mrtvozornik New Yorka presudio je da je njegova smrt samoubojstvo vješanjem. No, Martin Weinberg, jedan od odvjetnika obitelji, izjavio je da je vještak zaključio da ozljede pronađene na vratu 66-godišnjaka više upućuju na ubojstvo negoli na samoubojstvo.

Optužba

Epstein je u zatvoru bio kratko, sumnjičilo ga se da je upleten u pedofilski seks skandal. Dva tjedna prije nego što je umro bio je stavljen pod posebnu prismotru zatvorskih čuvara u kaznionici na njujorškom Manhattanu jer su zatvorske vlasti bile svjesne da je velika mogućnost da počini samoubojstvo, što je već i prije, u nerazjašnjenim okolnostima, već i pokušao. U ćeliji se, držalo se do sada, Epstein objesio. U zatvoru je bio podnio žalbu na odluku suda koji mu nije dopuštao da bude u kućnom pritvoru, u svom domu u luksuznoj njujorškoj četvrti Upper East Side.

Epstein je bio optužen za spolno napastovanje žena i seksualnu trgovinu. Uhićen je početkom srpnja i negirao je sve optužbe. U optužnici su ga teretili da je desetke mlađih maloljetnica, od kojih su neke imale samo 14 godina, različitim načinima mamio u svoje luksuzne stanove i kuće u New Yorku i na Floridi te da ih je seksualno iskorištavao.

Jedan od nekadašnjih menadžera Epsteinove tvrtke navodno je dogovarao da djevojke nage izvode masaže i razne druge seksualizirane pokrete i radnje, potom bi ih plaćao za seks, ali i za to da regrutiraju nove djevojke.

Epstein se branio govoreći da nije znao da su te osobe maloljetne te je tvrdio da su pristajale na seksualne odnose.

Dobro umrežen

Na teret mu se stavljala trgovina seksom i nedolično ponašanje, za što su utvrdili da se događalo od 2002. do 2005. godine.

Epstein je bio dobro umrežen, imao je dobre kontakte među političarima razne provenijencije, kao i među nekim kraljevskim obiteljima. Među ostalima, viđao se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, bivši predsjednikom Billom Clintonom, a prijateljevao je i s britanskim princom Andrewom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:00