O NUKLEARNOM RATU

Na ruskoj televiziji je sve luđe i luđe, Putinova lutka: ‘Michael, ne prekidaj me, iskopat ću ti oči!‘

U emisiji je bilo riječi o oružju koje u Ukrajinu stiže sa Zapada, o raketiranju glavnih gradova, kao i mogućem o nuklearnom napadu

Margarita Simonjan

 /Twtter

Glavna urednica moćne ruske TV postaje Russia Today, Margarita Simonjan, gostovala je u emisiji uživo u kojoj se govorilo o tome kako SAD želi izazvati nuklearni rat.

U jednom trenutku poznata Putinova propagandistica drugom gostu, američkom novinaru s ruskom adresom, Michaelu Bohmu, koji često gostuje na ruskoj državnoj televiziji, kazala je neka je prestane prekidati, inače će mu ‘izvaditi oči‘.

Inače, u emisiji je bilo riječi o ratu kojeg Rusija vodi protiv NATO-a na teritoriju Ukrajine, o oružju koje u Ukrajinu stiže sa Zapada, navodnim zapadnim prijetnjama Rusiji, o raketiranju glavnih gradova na Zapadu, kao i o nuklearnom napadu. U tom će slučaju Biden, Zelenski i ostali šefovi zapadnih država imati vremena da se sakriju u bunkere, zaključili su.

Pritom je jedan od panelista rekao da se, koliko on zna, ‘nuklearni rat ne događa odjednom svim snagama već postepeno‘, a Simonjan je dodala kako je Ameriku briga za Ukrajinu.

Spomenuto je da su Rusija i SAD u prošlosti bili na sukobljenim stranama u Vijetnamu i Sjevernoj Koreji. Simonjan je potom ispričala vlastito iskustvo iz Vijetnama, rekavši da tamo ljudi prose na ulici.

Isječak emisije objavila je na svom Twitteru kolumnistica The Daily Beasta Julia Davis, a uz video je napisala: ‘Još jedna normalna večer na ruskoj televiziji: jedan panelist tvrdi da američke elite žele da Rusija izvrši nuklearni napad na SAD, a voditeljica RT-a Margarita Simonjan prijeti da će drugom panelistu iskopati oči.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:38