DONALD TRUMP

Na sve načine pokušava ostati na vlasti, a zapravo već ima ‘plan B‘? Spominju se vrtoglavi iznosi

Ako 70 milijuna glasova koliko je Trump dobio na izborima pretvorite u gledatelje i prodane primjerke knjiga, imate sigurnu računicu
Donald Trump
 Saul Loeb

Memoari Baracka Obame 'Obećana zemlja' naći će se u knjižarama 17. studenoga, točno dva tjedna nakon američkih izbora, a već se počelo šuškati da bi još uvijek aktualni predsjednik Donaldu Trumpu mogao dobiti ponudu da napiše knjigu o razdoblju provedenom u Bijeloj kući.

Također su krenula nagađanja da bi američki milijarder i predsjednik na odlasku mogao dobiti vrtoglavi iznos.

- Trumpa već naganjaju s ugovorima za knjigu i TV koji bi mogli vrijediti nevjerojatnih 100 milijuna dolara, izjavio je u utorak jedan izvor blizak predsjedniku za Page Six.

Usporedbe radi, Barack Obama i bivša prva dama Michelle Obama potpisali su 2017. godine ugovor vrijedan 65 milijuna dolara s izdavačkom kućom Crown.

Isti izvor tvrdi da Trumpa salijeću TV kuće desnog svjetonazora te da su knjiga i ugovori za TV za Trumpa plan B ako propadnu svi napori (tužbe zbog navodnih izbornih prevara) da ostane u Bijeloj kući.

Ako 70 milijuna glasova koliko je Trump dobio na izborima pretvorite u gledatelje i prodane primjerke knjiga, imate sigurnu računicu. Sve knjige zadnjih godina u kojima se ocrnjivao i napadao Trump zaradile su brdo dolara, tako da bi knjiga koju bi napisao sam Donald Trump bila sigurni hit, navodi Page Six citirajući izvor blizak predsjedniku. Spomenimo samo knjige Michaela Wolffa 'Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće' te Johna Boltona 'Soba u kojoj se to dogodilo'.

S druge strane, izvor iz izdavačkog sektora smatra da su vrtoglave cifre prenapuhane i ne zvuče uvjerljivo. Prema izvješću AP-a, urednici u Crownu i Knopfu bili su suzdržani na upit bi li ponudili Trumpu ugovor ili se čak sastali s njim.

Jedan drugi izdavač - Simon & Schuster, zvuči obećavajuće kada se spomene Trump, rekao je povjerljivi izvor za Page Six.

- Izdali su Trumpovu posljednju knjigu. Izvršni direktor Jonathan Karp izdao je nekoliko Trumpovih knjiga, a bio je i na Trumpovom vjenčanju s Melanijom, kaže isti izvor.

U srpnju je o tome progovorila nova urednica u Simon & Schusteru Dana Canedy.

- On je predsjednik. Svatko tko napusti Bijelu kuću ima materijala za objaviti jednu ili više knjiga i to odmah postaje dijelom javne povijesti. To ne samo da bi bilo prikladno nego i važno, rekla je.

Izdavačka kuća Simon & Schuster već je surađivala s Trumpovom protivnicom na prijašnjim izborima Hillary Clinton, a također su objavili zadnje dvije knjige uglednog novinara Boba Woodwarda o Trumpu te dvije knjige u kojima se predsjednik snažno ocrnjuje - Johna Boltona i Mary J. Trump, nećakinje američkog predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:31