DA TI SRCE PUKNE

Na ulici pronašli bebu ostavljenu u kutiji od pizze, a poruka u blizini rasplakala je cijelu naciju

Kraj djeteta starog tek tjedan dana baka je ostavila i poruku u kojoj je napisala kako nema novca i ne može se brinuti za unučića
 Ilustracija/Paul Ratje/Afp/Profimedia

Mještani Tlaltenanga, u meksičkoj saveznoj državi Zacatecas, u četvrtak su na pločniku pronašli novorođenče ostavljeno u kartonskoj kutiji od pizze. Dijete staro tek tjedan dana bilo je zamotano i u dekicu, a kraj njega se nalazila potresna poruka - bilješka o majci koja je, nažalost, umrla tijekom porođaja.

- Pobrinite se za mog unuka. Kći mi je preminula dok je rađala i ne mogu uzdržavati njezino dijete. Nadam se da će ovako imati bolji život, neka mi Bog oprosti - pisalo je na ceduljici.

Odmah je reagirala socijalna služba, a beba je odvezena u lokalnu bolnicu na detaljne liječničke preglede.

Čim je saznao za ovaj tužan slučaj, gradonačelnik Tlaltenanga Miguel Ángel Varelo Pinedo obećao je kako će sam pokriti sve troškove oko brige za bebu i izrazio žaljenje što je dijete napušteno iz financijskih razloga, javlja Mexico News Daily, a prenosi The Sun.

- Ovaj ljepotan pronađen je u četvrtak... Svi bismo sad trebali pokazati solidarnost i pomoći bebi. Neka tvoja sveta majka počiva u miru, a Bog neka oprosti tvojoj baki, baš kako i stoji u pismu - objavio je gradonačelnik na društvenim mrežama.

U petak je potvrđeno da je beba krštena kao Ángel Gabriel u čast ljudi koji žive u Tlaltenangu.

Miguel Ángel Varelo Pinedo također je od guvernera Zacatecasa zatražio da osigura da dijete posvoji netko iz regije, objavili su lokalni mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2023 16:48