OSVETNIČKI GNJEV

Na vratima stana dječaka ubojice na beogradskom Vračaru osvanula zlokobna poruka: ‘Pi..., čekamo te!‘

Stanari su u šoku i potreseni time što je učinio njihov maloljetni susjed

Vrata stana Koste K.

 /Cropix

U Beogradu je i dalje glavna tema krvavi masakar kojeg je 13-godišnji dječak Kosta K. (13) počinio u školi na Vračaru, kao i onaj 21-godišnjeg Uroša B., koji je niti dva dana kasnije, u selima udaljenima sat vremena vožnje od srpske prijestolnice, hladnokrvno likvidirao osmero mladih.

U zgradi na Vračaru u kojoj živi Kostina obitelj, stanari nijemo otvaraju ulazna vrata. Svi su u šoku i potreseni time što je učinio njihov maloljetni susjed.

Na trećem katu, gdje živi obitelj dječaka ubojice, primjećujemo da je netko preko cijelih vrata njihova stana nožem ili nekim drugim oštrim predmetom urezao prijeteću poruka: "Kosta, pi…, čekamo te!!!"

image

Vrata stana Koste K.

/Cropix

Podsjetimo, dan nakon nezapamćene tragedije ispred Kostine zgrade zatekli smo učenike iz više beogradskih škola koji su mirnim okupljanjem željeli ukazati na sustav koji je u Srbiji, kako kažu, uvelike zakazao, piše Slobodna Dalmacija.

- Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga.

"Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor. Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr. Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine netko može kazneno goniti. Što se tiče dečka koji je to napravio na njega je očito utjecalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji", rekao nam je 19-godišnji Aleksandar.

Inače, za sutra je u Beogradu u popodnevnim satima, u povodu dva krvava masakra u kojima je ukupno poginulo 17 osoba, najavljen prosvjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. prosinac 2023 14:53