JEZIVA PRIČA

Na YouTubeu se predstavljala kao uzorna mama, a onda je razotkriven horor: ‘Pokucao nam je taj ozlijeđeni dječačić...‘

Ruby Franke na You Tubeu pratilo je 2 milijuna fanova, svi su hvalili njene odgojkne metode, a onda je policija upala u njen dom

Ruby Franke i partnerica Jodi (lijevo) i njena djeca (fotografije s njenih društvenih mreža)

- Molim vas, umirem od žeđi, imate li malo hrane i vode za mene, upitao je pristojno dječačić koji je usred dana pozvonio na vrata obitelji u malenom gradiću Ivinsu u Utahu. Ispijen, pothranjen, s dubokim posjekotinama po tijelu, posebno na zglobovima ruku jer je očito bio vezan, šokirao je ženu koja mu je otvorila vrata. Dvanaestogodišnjak je čas ranije pobjegao kroz prozor vlastitog doma.

-Ima nas još, dodao je.

Susjedi su odmah pozvali policiju koja je nedugo potom upala u dom njegove majke, You Tube zvijezde Ruby Franke, žene koja se proslavila savjetima o odgoju djece, a uz nju je uhitila i njenu partnericu Jodi Nan Hildbrandt. Obje su sada optužene za zlostavljanje djece po šest točaka, ali puno strašnije je što su policajci u kući pronašli još jednu desetogodišnju djevojčicu koja je s bratom hitno prebačena u lokalnu bolnicu.

Do kraja očevida ukupno je četvero djece oduzeto YouTube zvijezdi i predano centrima za socijalnu skrb. Prema optužnici Ruby i Jodi djecu su psihički i fizički maltretirale i izgladnjivale, a prijeti im ukupno deset godina zatvora i deset tisuća dolara kazne po svakoj točci optužnice.

Ruby Franke (41) postala je internet senzacija još 2015. godine nakon što je pokrenula YT kanal ‘8 putnika‘ gdje je dijelila sadržaj o odgoju svojih šestero djece, a do nedavno, kad je kanal ugašen pratilo ju je 2 milijuna ljudi.

S obzirom na to da je Ruby zagovarala brutalno strogi odgoj followeri su ju krenuli napadati, a najkontroverzniji je bio video u kojem je snimala sinčića koji je za kaznu šest mjeseci morao spavati na vreći za sjedenje umjesto u krevetu. Kad su fanovi počeli slati socijalne radnike na adresu Ruby je svoj hit kanal deaktivirala.

You Tuberica iz pakla, kako ju sada nazivaju američki mediji zagovarala je stroge kazne jer ‘djecu treba voditi prema istini‘, a smatrala je da će ih spartanski odgoj voditi prema ‘spokojnom i sretnom životu‘.

Nisu to jedini problemi sa zakonom Ruby Franke i njene partnerice Jodi. Potonja je pak bila na uvjetnoj kazni u trajanju od 18 mjeseci jer je kao samoprozvana seksualna terapeutkinja javno po društvenim mrežama otkrivala probleme svojih klijenata.

- Pravda je konačno zadovoljena, objavila je nakon uhićenja majke na mrežama Shari Franke, najstarija kćer Ruby Franke. Dodala je da su ona i braća godinama uvjeravali policiju i nadležne službe, ali nitko im nije vjerovao.

Ubrzo potom javile su se i sestre uhićene žene.

- S ramena nam je pao veliki teret, drago nam je da su nam nećaci i nećakinje na sigurnom, objavila je sestra Bonnie Hoellein. Iza stravičnog slučaja ipak ostaju repovi. Nejasna je supruga Kevina Frankea, supruga od Ruby koji je u početku sudjelovao u kreiranju sadržaja na YT-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:22