DRAMA U BAMBERGU

NACISTI PLANIRALI NAPASTI IZBJEGLICE EKSPLOZIVOM Pogledajte što je sve policija našla u 'bunkeru' zlikovaca!

 AFP

Njemačka policija spriječila je napad neonacista na izbjeglički kamp u Bambergu, piše Süddeutsche Zeitung.

Detektivi su više od godine dana pratili grupu od 11 muškaraca i dvije žene prije nego su u srijedu ujutro u domu jednog od njih pronašli pravi arsenal oružja i hrpu nacističkih artefakata.

Napad su planirali izvršiti eksplozivom, pištoljima, noževima i bejzbol palicama, a da nema sumnje u njihovo političko opredjeljenje dokazuju zastave sa svastikom, časopisi s Hitlerom na naslovnici i drugi predmeti koji odišu nostalgijom za najmračnijim razdobljem u njemačkoj i svjetskoj povijesti.

Neki od osumnjičenih su pripadnici ekstremne strane Die Rechte (desnica), dok su drugi bili simpatizeri anti-islamske grupe Nügida, koja je dio šire organizacije Pegida. Ne samo to - nekoliko potencijalnih napadača već je organiziralo i sudjelovalo u ksenofobnim prosvjedima, između ostalog i onog u ponedjeljak, na kojem je Pegida skupila gotovo 20 000 ljudi u Dresdenu.

Državni tužitelj iz Bamberga Erik Ohlenschlager rekao je da je grupa za cilj imala "uvesti strah i užas među tražiteljima azila". Grupu je nazvao opasnom i rekao da se njihove prijetnje moraju shvatiti ozbiljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:47