OSUDILI NASILJE

NADBISKUP PULJIĆ I INZKO PROZVALI VLADAJUĆE U BIH 'Nemate sluha za dijalog s građanima!'

Zagreb, 141110.Na dan zavjetovnog svetista Sveta Mati Slobode svecanu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljic u zajednistvu sa zupnikom don Antom Vasiljem u crkvi Sveta Mati Slobode.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

MOSTAR - Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko osudili su nasilje na prosvjedima u BiH, te su ocijenili da aktualne vlasti nemaju sluha za dijalog s građanima, izvijestila je u utorak Katolička tiskovna agencija (KTA).

Puljić je primio austrijskog diplomata na čelu međunarodne uprave u BiH na njegov zahtjev.

Zajednički su osudili agresivno uništavanje bilo privatne bilo državne imovine, a posebno dovođenje u opasnost ljudskih života. Složili su se da je vlast imala premalo sluha za dijalog s narodom, što je u demokratskom sustavu jako važno, navodi KTA sa susreta Puljića i Inzka.

Vrhbosanski nadbiskup istaknuo je da su negativna događanja BiH ponovno stavila u središte svjetske pozornosti, zbog čega je izrazio nadu da će međunarodna zajednica ozbiljnije pristupiti rješavanju problema u BiH.

Inzko je zahvalio za izjavu koju su poglavar Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i kardinal Puljić uputili za smirivanje eskalacije nezadovoljstva građana u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:02