STANISLAV HOČEVAR

Nadbiskupija moli da lopovi, koji su nadbiskupu provalili u auto, vrate liturgijsko odijelo i bogoslužne predmete

‘Ukradene stvari nemaju nikakvu materijalnu vrijednost za počinitelja, ali imaju veliku liturgijsku vrijednost‘, rečeno je.

Stanislav Hočevar

 Ranko Suvar/Cropix

Beogradska nadbiskupija pozvala je u srijedu kradljivca koji je provalio u automobil beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara da vrati otuđene stvari i poručila da "nikome drugome neće biti od koristi" jer je u ukradenom koferu bilo nadbiskupovo liturgijsko odijelo i bogoslužni liturgijski predmeti.

"Ukradene stvari nemaju nikakvu materijalnu vrijednost za počinitelja, ali imaju veliku liturgijsku vrijednost", rečeno je Hini u Nadbiskupiji.

U automobil nadbiskupa Hočevara provaljeno je 4. veljače dok je u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu služio misu čija je nakana bila molitva za obitelj Mateja Periša, da se pronađe mladi Splićanin koji je nestao u Beogradu u noći 30. na 31. prosinca prošle godine.

image

Stanislav Hočevar i Nenad Periš

Beogradska Biskupija

Nismo od tog bizarnog čina htjeli praviti slučaj jer to u biti i nije, niti o tome obavještavati medije. Mislimo da se radi samo o provali i krađi, da počinitelj nije ni znao što će naći u koferu, u kojem je bilo i osobnih stvari nadbiskupa Hočevara, naveli su predstavnici Nadbiskupije.

Vijest objavljenu na portalu Nadbiskupije prenijela je, kako kažu, katolička agencija IKA i tako je dospjela u medije.

Krađa je policiji prijavljena iste večeri, obavljen je očevid i započela istraga, a za sada iz policije nema obavijesti, niti je itko prijavio da su ukradene stvari nađene.

Pratimo slučaj, u kontaktu smo s policijom i nadamo se obavijesti da će ukradeni bogoslužni liturgijski predmeti biti vraćeni, rekli su u Nadbiskupiji.

Nadbiskupija je na svom portalu pozvala počinitelja da vrati otuđene stvari "za koje iz Nadbiskupije vjeruju da nikome drugome neće biti od koristi", a eventualne pronalazače moli da se jave "u Nadbiskupiju, Svetozara Markovića 20, Beograd ili u najbližu policijsku postaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:42