IMALA JE 10 GODINA

Nađena je mrtva i pretučena u obiteljskoj kući. A onda su otac, maćeha i stric objavili video s misteriozne lokacije...

Obdukcija je pokazala da je Sara zadobila ‘višestruke i opsežne ozljede‘, a otac, maćeha i stric pobjegli su u Pakistan

Otac Urfan Sharif, djevojčica Sara Sharif i maćeha Beinsh Batool

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Sara Sharif (10) živjela je sa svojim ocem Urfanom Sharifom i maćehom Beinash Batool u Wokingu u Surreyju u Engleskoj. A onda se dogodio kobni događaj koji je potresao svijet. 10-godišnja Sara pronađena je mrtva u svojoj obiteljskoj kući 10. kolovoza, dan nakon što su njezin otac i maćeha pobjegli u Pakistan.

Obdukcija je pokazala da je Sara zadobila "višestruke i opsežne ozljede".

Njezini otac i maćeha napustili su Ujedinjeno Kraljevstvo s još petero djece u dobi između jedne i 13 godina. Sarin otac Sharif bio je taj koji je hitno nazvao 999 čim je sletio, dan nakon što je pobjegao iz zemlje.

image

Sara Sharif (10) pronađena je mrtva u svome domu u Engleskoj, otac i maćeha su pobjegli iz zemlje

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Od tada pakistanska policija tjednima je tragala za Sharifom, njegovom partnericom i njegovim bratom, ali ih nije uspjela pronaći.

Nakon nekoliko tjedana skrivanja, Sharif i njegova supruga objavili su video snimku s nepoznate lokacije. Ovo je bio prvi put da su javno progovorili otkako je djevojčica pronađena mrtva. U videu je Batool čitala iz bilježnice i opisala Sarinu smrt kao "incident" te je dodala da je obitelj spremna surađivati ​​s britanskim vlastima.

Batool je također izrazila zabrinutost za sigurnost obitelji, rekavši da su bili prisiljeni na "skrivanje".

U intervjuu za poljsku televiziju "Uwaga!", Sarina majka, Olga Sharif, podijelila je uznemirujuću priču o svom posjetu mrtvačnici kako bi identificirala tijelo svoje kćeri.

"Jedan joj je obraz bio natečen, a druga strana u modricama", rekla je u intervjuu potresena majka djevojčice.

Olga i Sharif rastali su se 2015., a Sara je zajedno sa svojim starijim bratom živjela s njom do 2019., kada je obiteljski sud odlučio da trebaju živjeti s ocem. Iako je Olga zadržala jednaka prava na posjete svojoj djeci, rekla je da joj je kako je vrijeme prolazilo sve teže održavati ta prava.

Sada su Sarin otac, Urfan Sharif (41), njezina maćeha Beinash Batool (29) i njezin ujak, Faisal Malik (28) optuženi za izazivanje ili dopuštanje smrti djeteta. Određen im je pritvor kako bi se u pojavili pred sudom za prekršaje, prenosi The Guardian.

image

Urfan Sharif, Beinash Batool i Faisal Malik

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Uhićeni su u srijedu navečer u zračnoj luci Gatwick dok su se iskrcavali s leta iz Dubaija. Napustili su zračnu luku Sialkot u Pakistanu u srijedu ujutro nakon pregovora s policijom i britanskim vlastima, rekli su izvori za The Guardian.

Policija je priopćila da je Sarina majka obaviještena o najnovijem razvoju događaja i da joj pružaju podršku specijalizirani policajci.

Troje optuženih nestalo je nakon dolaska u Pakistan. Pretpostavljalo se da je petero djece Urfana Sharifa bilo s njim, no u ponedjeljak se pokazalo da su boravili kod svog djeda Muhammada Sharifa u njegovoj kući u Jhelumu. Pronađeni su nakon policijske racije i zbrinuti su u Pakistanu.

The Guardian je u nedjelju izvijestio da je Muhammad Sharif pregovarao s lokalnim političarima i policijom da bjegunci izađu iz skrovišta i budu predani britanskim vlastima. Rečeno je da su se bojali zlostavljanja ako se s njima pozabavi policija u Pakistanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:00