SUMANUTE PORUKE

Nadrealna snimka ‘Putinova glasa‘ na bojištu, vrištao je ‘Allahu Akbar!‘: ‘Ako ne pobijedite, svijet nestaje!‘

Putinov propagandist i ratni huškač posjetio je ruske vojnike na terenu i održao im motivacijski govor sumanutog sadržaja

Vladimir Solovjov i ranije je posjećivao ruske vojnike na terenu/Arhivska fotografija

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/Profimedia

Na snimci koja je nedavno emitirana na ruskoj državnoj televiziji, notorni prokremaljski propagandist i ratni huškač Vladimir Solovjev motivira ruske vojnike, tumačeći im da Rusija vodi "sveti rat" protiv "sotonizma". Voditelj propagandnog političkog showa na kanalu Rusija 1, vjerni poslušnik te obožavatelj ‘lika i djela‘ ruskog autokrata Vladimira Putina, ponovno je tako posjetio ruske vojnike te su tamo on i zapovjednik po imenu Magomed Hitanajev razgovarali sa skupinom muškaraca koji se bore u Putinovom ratu u Ukrajini.

Prvi koji se obratio u snimci, a koju je na Twitteru objavila kolumnistica Daily Beasta i kreatorica Russian Media Monitora, projekta koji se bavi medijskom pismenošću i načinu izvještavanja u Rusiji, Julia Davis, bio je Hitanajev, koji je održao poduži govor u kojem je verbalizirao višestruke verbalne homofobne napade.

"Mi smo na strani Boga! Mi branimo božanske zakone. Mi branimo svoju vjeru. Mi pitamo: O, Ukrajinci, zašto ste dopustili gay parade u Kijevu, Harkovu i Odesi?", zavapio je Hitanajev. "Zašto ste to dopustili? Zašto niste izašli na ulice protiv toga, protiv svojih vlasti koje su preuzeli fašisti? Bez srama pred Bogom, ljudi, oni otvoreno, očito šire svoje prljavštine". Zapovjednik je dalje ustvrdio da je papa Franjo "službeno legalizirao istospolne brakove" i "promjenu spola", prenosi Newsweek.

Papa Franjo je, napominje Newsweek, u listopadu 2020. postao prvi papa koji je podržao istospolne građanske zajednice, ali nije odstupio od katoličkog učenja koje tvrdi da su homoseksualni odnosi "realno poremećeni". Također je rekao da se protivi "rodnoj teoriji".

"Što je ovo? Rimski papa službeno je otvorio Sotonin hram", poručio je Hitanajev ruskim vojnicima. "Zato su oni na strani Sotone. A mi smo na strani Boga". "Mi branimo božanske zakone. Naš duh se ne može slomiti. Upravo sada, mi vodimo sveti džihad, sveti rat", dodao je.

Potom se uključio Solovjev, rekavši "mi nastavljamo dalje kroz našu djecu". "Kakvu djecu oni imaju ako muškarci spavaju s muškarcima?" upitao je Solovjev ruske vojnike. Propagandist Kremlja poučio ih je da je 50 zemalja protiv Rusije te da ih sve ujedinjuje "sotonizam". "Što god govorili, koliko god pokušavali pronaći lijepe riječi, ovaj bombon sadrži trulo punjenje. Sudbina ove zemlje ovisi o vama. Ako mi ne pobijedimo, ne samo Rusija, nego cijeli svijet će nestati. Tko treba svijet ako u njemu nema Rusije" zaključio je.

‘Allahu Akbar!‘

Obraćanje je završio uzvicima "Allahu Akbar!" (arapski izraz koji u prijevodu znači "Bog je najveći", op.a.) i "Rusija je moćna"‘. Solovjov je završio svoju emisiju na državnoj televiziji rekavši: "Mi se borimo protiv sotonista. Ovo je sveti rat i mi moramo pobijediti".

Ovo nije prva Solovjovljeva histerična eskapada u kojoj naziva sukob u Ukrajini ‘svetim ratom‘. U prosincu je izjavio da je Rusija u "svetom ratu" protiv Ukrajine i Zapada dok je kritizirao američkog predsjednika Joea Bidena i druge svjetske čelnike. Zapad bi bio "pretvoren u pepeo" u nuklearnom ratu ako bi Rusija izgubila u sukobu u Ukrajini, rekao je tada.

"Živimo u posljednjim danima. Ono što se događa u Ukrajini neće ostati u Ukrajini. U tijeku je sveti rat. Borimo se za pravo čovječanstva da živi u svom izvornom stanju, kako ga je stvorio Stvoritelj", rekao je Solovjov. "One budale koje se pokušavaju boriti, ne bore se protiv nas - oni su u ratu s Bogom. U slučaju njihove pobjede kraj im je siguran", uspio je tada sumanute konstrukcije izblebetati ruski propagandist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 11:01