UHVAĆEN NA DJELU!

Nadzorne kamere snimile opasnog seksualnog predatora, policajci se frapirali kako je odjeven

Djevojku je pratio 500 metara te potom srušio na pod i napao. Ona mu je stalno pružala otpor te je u jednom trenutku pobjegao
Mark Brown
 Londonska Policija

Osuđeni seksualni prijestupnik Mark Brown (30) u utorak se našao pred sucem prekršajnog suda Wood Green Crown Court nedaleko od Londona jer je 20. rujna prošle godine sigurnosnim kamerama snimljen kako obučen kao žena zlostavlja mlađu punoljetnicu koja je džogirala pored njegovog doma, piše Daily Mail.

Zapisnik s ročišta kaže da je žrtva napada 20. rujna nešto prije 3:55 sati džogirala pored Brownovog doma na sjeveru Londona. Čim ju je vidio kako prolazi pored njegove zgrade, Brown je obukao crnu haljinu i kožnu jaknu te izjurio van. Sigurnosne su kamere pokazale da je dugačku srebrnu periku stavljao dok je žurio niz stubište.

image
Mark Brown
Londonska Policija

Brown je djevojku pratio oko 500 metara, kada ju je sustigao i napao. Djevojka nije znala da je netko prati sve dok je Brown nije primio za rame i srušio na tlo. Ona ga je pokušala odgurnuti te se na njega derala, međutim Brown ju je pritisnuo uz tlo. Djevojka se nastavila odupirati napadaču, ali je rekla da je zatvorila oči. Kada ih je opet otvorila, Brown je već bio u bijegu. Jedino što je djevojka vidjela bila je "njegova" dugačka srebrna kosa.

Nakon što je policiji prijavila napad, istražitelji su locirali snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidjelo kako Brown trči za djevojkom i slijedi je. Na snimci se Browna moglo vidjeti iz bez perike. Napasnik je uhićen 5. listopada.

image
Mark Brown
Londonska Policija

Policija je Brownu tijekom ispitivanja pokazala snimku sa sigurnosne kamere, međutim on je tvrdio da to nije on te da vjeruje da je to "neka žena". Periku pokušao opravdati tako što je rekao da ju je kupio za potrebe otmjenog tuluma, ali da ju je "davno bacio".

Na ročištu je ustanovljeno da je Brown registrirani seksualni prijestupnik koji je ranije osuđen za seksualno dodirivanje.

Osim napada na djevojku, Brown je tog 20 rujna prekršio i odredbe uvjetnog dopusta. Naime, zabranjeno mu je izlaziti iz kuće između 22 sata i 8 sati.

image
Mark Brown
Londonska Policija

Policajac koji je svjedočio na sudu pohvalio je žrtvinu hrabrost da prijavi zločin i odupre se napadaču. "Brown je opasan seksualni predator i drago mi je što se porota složila s dokazima koje smo prezentirali. Želio bih pohvaliti žrtvinu hrabrost. Surađivala je odlično tijekom istrage", rekao je detektiv Giash Uddin.

Brownu će kazna biti izrečena idućeg mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:38