ŽELI BITI PREDSJEDNIK

Nagađanjima je došao kraj: Eric Zemmour objavio da ulazi u borbu s Macronom i Le Pen

Zemmour je ličnost koja se koristi zapaljivom retorikom o migrantima i islamu te je optužen za raspirivanje podjela u Francuskoj

Eric Zemmour

 Nicolas Tucat/AFP

Eric Zemmour je, nakon više tjedana nagađanja, potvrdio da ulazi u utrku za predsjednika Francuske na izborima koji će se održati u travnju iduće godine.

Ovaj politički novinar, esejist i pisac, kojeg često uspoređuju s Donaldom Trumpom, nada se da će uspjeti oživjeti svoju kampanju, nakon što su mu čak i njegovi pristaše savjetovali da nešto promijeni u javnim nastupima.

Tek što se pojavio kao jedan od potencijalnih kandidata Zemmour je doživio snažan rast u anketama, no sve se brzo promijenilo nakon što su ga napustili dugogodišnji suradnici, a njegovi govori nisu ispunili očekivanja. Prema posljednjim anketama Politica, Zemmour se nalazi tek na trećem mjestu, s velikim zaostatkom za Macronom i Le Pen.

Najnižu točku ovaj je TV novinar desničarskih stavova doživio proteklog vikenda kada je u Marseilleu snimljen kako pokazuje srednji prst prosvjednici.

Podsjetimo, nedavno je viđen sa svojom trudnom suradnicom nakon što je javnost otkrila da Sarah Knafo (28) očekuje njegovo dijete.

image

Eric Zemmour i Sarah Knafo

Alain Robert/Sipa Press/Profimedia
image

Sarah Knafo

Laurent Coust/sopa Images/shutterstock

Prvi službeni skup kao predsjednički kandidat Zemmour će održati u nedjelju u Parizu i njegov stožer se nada kako će tada pokazati svu sovju snagu.

Zemmour je ličnost koja se koristi zapaljivom retorikom o migrantima i islamu te je optužen za raspirivanje podjela u Francuskoj.

Okupirao je medijsko okruženje tvrdim stavovima o migraciji, što je jedno od ključnih pitanja ovih predsjedničkih izbora. Predložio je i ponovno uvođenje katoličkih imena za djecu rođenu u Francuskoj kako bi se poboljšala integracija. Također, najavio je da se zalaže za deportaciju svih stranih delinkvenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:36