JEZIVA NAJAVA

NAJAVIO STRAVIČAN POKOLJ NA RADIJU 'Kako bi bilo da jedan tinejdžer krene masovno pucati u ljude?'

Psiholozi navode da je ovo bila jasna poruka mladića da se sprema na nasilje

Adam Lanza, koji je 2012. ubio 26 ljudi u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u Connecticutu, nazvao je 2011. godine jednu radio stanicu i ostavio zanimljiv komentar, koji zvuči kao najava jednog od nastrašnijih zločina u povijesti SAD. U emisiji se raspravljalo o orangutanu Travisu, koji je upucan nakon što je napao jednu ženu u Connecticutu.

Lanza je gotovo sedam minuta pričao o tome kako je doživio ovaj incident te je usporedio napad orangutana s nekim drugim agresivnim ispadima, recimo 'da jedan tinejdžer krene masovno pucati u ljude'. Zaključio je kako izljev bijesa koji je imao orangutan nije pretjerano strašan.

- On zapravo govori: Slušajte, dogodit će se još jedna pucnjava, dogodit će se masakr i novo nasilje, kazao je Jeff Garden klinički psiholog za CNN.

CNN također javlja kako ne mogu tvrditi da je snimka na kojoj je navodno Adam Lanza originalna, iako su njegovi kolege iz škole, kao i svi koji su ga poznavali, potvrdili da se radi o njemu.

Psiholozi navode da je ovo bila jasna poruka mladića da se sprema na nasilje.

Podsjetimo, on je 14. prosinca 2012. ušao u osnovnu školu u Newtownu u Connecticutu, te ubio 26 ljudi, uključujući 20 djece. Također je, prije divljačkog pohoda na školu, u njihovoj obiteljskoj kući ubio i svoju majku. Potom je krenuo prema školi gdje je ubio 20 djece te šest članova osoblja. Ovo je jedan od najgorih masakara u američkoj povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:06