LUDILO U NEVADI

Najavljivali senzaciju, a na kraju je to ispala najbizarnija presica ikad: ‘Neću reći kako se zovem!‘

Na konferenciji je govorio bivši ravnatelj nacionalne obavještajne zajednice, međutim nije se htio predstaviti novinarima
Matt Schlapp (lijevo) i Richard Grenell (sredina)
 Ronda Churchill/AFP

Richard Grenell, bivši ravnatelj nacionalne obavještajne zajednice Sjedinjenih Američkih Država tijekom mandata Donalda Trumpa, optužio je u četvrtak dužnosnike savezne države Nevade da prikrivaju izborne prevare kako bi pomogle kandidatu Demokratske stranke Joeu Bidenu, piše The Independent.

Grenell je optužbu iznio tijekom konferencije za medije u Las Vegasu koju su organizirala Trumpova predsjednička kampanja, međutim nije se htio predstaviti novinarima i nije ponudio dokaze kojima bi podupro svoje tvrdnje.

Grenell je potom odbio odgovoriti na pitanja novinara koji su od njega tražili da pokaže dokaze navodnih izbornih prevara o kojima je govorio.

Novinarima se nije htio predstaviti ni konzervativni politički aktivist Matt Schlapp. Grenell je razgovor Schlappa i novinara prekinuo kako bi im rekao da su oni tu da "primaju informacije".

Novinari su se na to nasmijali i nastavili od Grenella i Schlappa tražiti da se predstave. "Radite svoje posao, poprilično je lagano", rekao je Grenell.

Grenell je dužnost ravnatelja nacionalne obavještajne zajednice Sjedinjenih Američkih Država obavljao između veljače i svibnja ove godine. Tijekom svog mandata više je puta kritiziran zbog nedostatka iskustva koje bi opravdalo imenovanje na tako važnu funkciju.

Grenell je jednom prilikom odbio prisustvovati saslušanju o sigurnosti na izborima u Kongresu, a kao razlog je naveo da se ne osjeća spremnim govoriti o osjetljivim pitanjima koje ljute predsjednika.

Grenell je prije imenovanja na spomenutu funkciju bio pristaša Donalda Trumpa i javno je umanjivao mogućnost ruskog petljanja u predsjedničke izbore 2016. godine na kojima je pobijedio upravo Trump.

Na spomenutoj konferenciji za medije govorile su dvije žene koje su tvrdile da su njihovi glasački listići ukradeni, a treći je muškarac rekao da je djelatnik medija te da mu nije dopušteno promatrati brojanje glasova u okrugu Clark.

Kada su ga novinari pitali za koji medij radi, muškarac je napustio konferenciju prije nego što je odgovorio na pitanje.

Na konferenciji je najavljena tužba kojom Trumpova kampanja želi spriječiti prebrojavanje "ilegalnih" glasačkih listića. Grenell je na konferenciji ustvrdio da su u Nevadi glasale osobe koje nisu stanovnici te savezne države, a i da su na izborima glasali mrtvi.

Novinar MSNBC-a Jacob Soboroff krenuo je za Grenellom kada je vidio da ovaj želi napustiti konferenciju za medije, na što mu je Grenell rekao da svoja pita postavi vlastima u okrugu Clark. Grenell je potom ušao u kombi kako bi pobjegao od novinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:09