KOBNA MREŽA

NAJBIZARNIJI POTEZ U AUTOINDUSTRIJI U POVIJESTI Mazda povlači 42.000 automobila zbog paukova!

Pauci mogu isplesti mrežu u cijevi koja dovodi gorivo, što može dovesti do prsnuća spremnika za gorivo
 Wikipedia

Mazda povlači čak 42 tisuće svojih automobila serije Mazda 6, isporučenih u SAD-u, jer se pokazalo da imaju neobičnu manu - pauci mogu isplesti mrežu u cijevi koja dovodi gorivo, što može dovesti do puknuća spremnika za gorivo!

Iz tog se razloga povlače modeli od 2010. do 2012. godine opremljeni 2,5-litarskih motorima. Pritom naročitu opasnost ovim japanskim automobilima predstavlja otrovni žuti pauk Cheiracanthium mildei, koji je u SAD pristigao iz Europe. Tu vrstu pauka privlače hidrokarobonati, te voli isplesti mrežu koja može prouzročiti stvaranje pritiska u spremniku za gorivo. Takav pritisak povećava opasnost od curenja goriva, pa čak i požara.

Zbog istog razloga Mazda je već povlačila svoje automobile 2011. godine, kada su stavili poklopac na dovod goriva, ali su pauci pronašli način da ga zaobiđu.

Iako u Mazdi tvrde da nisu do sada zabilježili ozlijede ili požare prouzročene problemom paukova, ovog će mjeseca besplatno ažurirati softver svojih automobila kako bi osigurali da ne dolazi do povećanja pritiska u spremniku goriva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 02:40