VELIKO SRCE

NAJBOLJI PRIJATELJ IKAD Dječak (6) napisao knjigu i prikupio 400.000 dolara za bolesnog prijatelja

 Youtube

Što biste učinili da saznate kako vaš najbolji prijatelj boluje od rijetke bolesti, a pritom imate samo šest godina? Ono što je učinio Dylan Siegel upravo je nevjerojatno.

Američki dječak, koji je u međuvremenu napunio sedam godina, napisao je knjigu za djecu "Chocolate Bar" kako bi prikupio novac za bolesnog Jonaha. Na početku je u svojoj školi prodao 200 primjeraka knjige i prikupio tako 6000 dolara. No, ubrzo se vijest proširila, a prodaja vrtoglavo porasla. Prodavao je knjige, majice, torbe i uspio prikupiti čak 400.000 dolara. No, to nije kraj. Dylan planira zaraditi milijun dolara.

Jonah Pournazarian boluje od rijetke bolesti jetre nazvane glikogenoza ili bolest pohrane glikogena. Uzrokuje nagli pad šećera u krvi i može biti fatalna.

Dr. David Weinstein, vođa stručnog tima koji istražuje ovu bolest, bio je šokiran: "Ne mogu vjerovati. Uspio je prikupiti više novca nego sve medicinske zaklade. Ikad".

Otac dječaka humanitarca isprva je predložio štand s limunadom za prikupljenja novca, no Dylan nije bio zadovoljan s time.

- Nemoj me podcjenjivati, uzvratio mu je Dylan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:35