JEDVA JOJ DALI OTKAZ

Najgora učiteljica u državi: Lekcije je izmišljala, udžbenike posuđivala od djece, tijekom ispita slala poruke...

Novinari su učiteljicu, zbog koje su učenici i štrajkali, upitali za komentar, no nije mogla razgovarati jer je - bila na plaži

Ilustrativna fotografija

 Gualtiero Boffi/Panthermedia/Profimedia/Gualtiero Boffi/panthermedia/profimedia

Talijanska učiteljica koja je 20 godina izbjegavala posao, a kad bi se i pojavila u školi, ignorirala je učenike i slala SMS poruke, te izmišljala lekcije na brzinu i udžbenike posuđivala od djece, sada je proglašena najgorom zaposlenicom u zemlji, piše The Times.

Cinzia Paolina De Lio koristila je bolovanje, odmor i dozvole za nazočnost na konferencijama kako bi izbjegla predavanja, a vrhovni ju je sud opisao kao trajno i apsolutno nepodobnu za taj posao.

De Lio, koja je trebala predavati književnost i filozofiju u jednoj srednjoj školi u blizini Venecije, zapela je za oko školskim inspektorima tijekom jednog od svojih rijetkih pojavljivanja na poslu. Oni su primijetili da su joj lekcije bile zbrkane i da je improvizirala.

Učenici su počeli štrajkati nakon što je ona tijekom ispita slala poruke i dijelila ocjene koje nisu imale veze s predanim radom. Posuđivala je udžbenike od djece jer je svoje zaboravljala ponijeti.

De Lio je dobila otkaz u školi, no sud je odredio da ju se mora vratiti na posao. Međutim, sud je kasnije promijenio svoju odluku, nakon što je otkrio da je učiteljica bila prisutna na nastavi samo četiri godine u prethodne 24 godine.

Njezino je otpuštanje zatim morao potvrditi vrhovni sud.

2021. godine je na vidjelo izašao sličan slučaj: sicilijanski učitelj matematike je u tri godine uzeo čak 769 dana odmora zbog zdravlja i roditeljskog dopusta, to je vrijeme zapravo koristio radeći kao savjetnik.

Tu je i slučaj jednog liječnika sa Sicilije, koji je u devet godina radio samo 15 dana, a to je postigao kombinirajući bolovanje i različite tečajeve.

Novinari su kontaktirali učiteljicu De Lio za komentar, no nije mogla razgovarati jer je - bila na plaži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:18