RASTE BROJ ZARAŽENIH

NAJGORI DAN U ITALIJI DO SADA, OD KORONAVIRUSA U ZADNJA 24 SATA UMRLO 627 OSOBA Zaraženo 5986 novih osoba, ukupno dosad zaraženo više od 47.000 ljudi

Prizori iz Italije
 AFP

Još jedan crni rekord u nama susjednoj Italiji. Broj umrlih u posljednja 24 sata popeo se za 627, što je dnevni porast od 18,4 posto i time najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije. Broj novozaraženih u jednome danu je 5.986, čime je je broj ukupno zaraženih do ovoga trenutka iznosi 47.021. U postotku, to je 14,5 posto više oboljelih nego što ih je bilo jučer.

Samo u protekla tri dana u Italiji je umrlo više od 1500 osoba, a više od 36 posto svih svjetskih žrtava koronavirusa je iz Italije.

Italija je još jučer u smrtnosti od koronavirusa pretekla Kinu, a pad tzv. „krivulje“ epidemije još se ne nadzire. Epidemiolozi smatraju da će do izlaska iz koronavirus krize trebati najmanje tri mjeseca.

Najpogođenija regija Italije, Lombardija, ostaje epicentrom zaraze. Samo u toj regiji umrlo je 2.549 ljudi, a trenutno je aktivno 22.264 slučaja zaraze COVID-19.

Žarište epidemije danas je postao Milan, pa epidemiolozi očekuju da će većina novooboljelih narednih dana dolaziti iz tog grada.

Talijanske vlasti ogorčene su zbog kršenja karantene. Naime, prema posljednjim podacima prvenstveno teleoperatera, čak 40 posto građana krši stroga pravila o izolaciji u svrhu sprječavanja širenja virusa. Karantena se najviše krši na sjeveru, u talijanskom epicentru zaraze; regiji Lombardija.

Regije upozoravaju da će ovih dana dodatno postrožiti ograničenja kretanja stanovnika, a karantena će se na nacionalnoj razini produljiti i nakon 3. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:02