MALENI GENIJALAC

Najinteligentniji čovjek na svijetu živi u Leedsu, ima 11 godina i IQ viši od Einsteina: ‘Svi misle da sam jako pametan‘

Yusuf, koji želi studirati matematiku na Oxfordu ili Cambridgeu, pokazivao je znakove genijalnosti od svoje mladosti

Yusuf Shah

 Yorkshire Post/Swns/Swns/Profimedia

Jedanaestogodišnji Englez muslimanske vjeroispovijesti Yusuf Shah, prema Mensa IQ testiranju, najpametniji je čovjek na svijetu, piše Yorkshire Evening Post.

Shah je na testiranju skupio 162 bodova, što znači da mu toliko iznosi i kvocijent inteligencije, a procjenjuje se da su Albert Einstein i Stephen Hawking imali IQ oko 160.

“Svi u školi misle da sam jako pametan, a ja sam oduvijek želio znati jesam li među 2% najboljih ljudi koji polažu test Mense”, rekao je učenik šestog razreda iz Leedsa za Yorkshire Evening Post.

Shah i njegovi roditelji odlučili su da će se on pripremati za Mensa test dok se istovremeno priprema za prijamne ispite za srednju školu.

"Težak je to ispit za koji se treba pripremiti", rekao je novinama njegov otac Irfan Shah. "Samo smo nastavili raditi ono što i inače radimo- ništa specifično za IQ test."

“I dalje mu govorim da je ‘tvoj tata i dalje pametniji od tebe’. … Sve to shvaćamo olako. Čak i ako si talentiran, moraš biti najveći radnik - dodao je.

Yusuf - koji želi studirati matematiku na Oxfordu ili Cambridgeu - pokazivao je znakove genijalnosti od svoje mladosti, rekao je Irfan.

“On jednostavno ima taj prirodni smisao za matematiku. Čak i njegovi školski učitelji, svaki put kad dobijemo školske izvještaje, kažu: ‘Nemamo ga što mi učiti, sve već zna’", zaključio je otac malog genijalca.

image

Yusuf Shah i njegova obitelj

Yorkshire Post/Swns/Swns/Profimedia/Yorkshire Post/swns/swns/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:47