IZLET U NIŽNJI NOVOGOROD

NAJJAČE RUSKO GLASILO ODUŠEVLJENO HRVATSKOM PREDSJEDNICOM 'Vozila se ekonomskom klasom i nije bila u VIP loži'

 
 Boris Kovacev / CROPIX

Ruska agencija Sputnjik, koja je na glasu kao novinarska kuća bliska Vladimiru Putinu, objavila je kratki afirmativni tekst o dolasku hrvatske predsjednice u Rusiju prošli vikend, u kojem naglašavaju njezinu pristupačnost i skromnost.

Prva hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je, kao što znamo, prošli vikend u Rusiju kako bi navijala za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

‘Oduševljeno je na društvenim mrežama podijelila iskustvo putovanja te postala prava zvijezda u ruskim medijima’, piše Sputnjik.

Grabar-Kitarović je ondašnje medije i javnost osvojila činjenicom da je u Rusiju 1. srpnja stigla ekonomskom klasom te se čak fotografirala s brojnim putnicima koji su se našli na istom letu.

Proruski orijentirani Sputnjik ističe da predsjednica utakmicu protiv Danske u Nižnjem Novgorodu nije gledala iz luksuzne VIP lože, već se smjestila među ‘obične’ navijače.

‘Htjela sam pokazati da volim nogomet poput svih ostalih. Htjela sam dati podršku momčadi s drugim fanovima. Obukla sam majicu s nacionalnim simbolima što vjerojatno ne bih mogla u VIP loži koja obično propisuje svečanu odjeću’, citirali su njezine riječi za ruske medije.

Spomenuli su i predsjedničin ulazak u svlačionicu nakon pobjede. No, taj potez ne vide kao sporan, već samo navode da je ondje ‘podijelila tople zagrljaje’.

Osim toga, Grabar-Kitarović je potom preko Twitter čestitala ruskoj reprezentaciji na odličnoj igri u utakmici protiv Španjolske. Obećala je doći na četvrtfinale u Soči u subotu 7. srpnja i tagirala ruskog predsjednika Vladimira Putina. Iz njegovog ureda još nisu jasno poručili stiže li Putin u Soči.

U utorak su iz Ureda predsjednice potvrdili da će se ‘predsjednica Republike odazvati na poziv Ruske Federacije, te će 7. srpnja pratiti Vatrene u Sočiju na četvrtfinalu, a tom će se prilikom sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim’.

Hrvatska protiv Rusije igra četvrtfinalnu utakmicu u subotu 7. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:56