DOBRE VIJESTI

Najmanje novooboljelih u Francuskoj od uvođenja karantene

Pariz, 24.5.2020.
 AFP

U Francuskoj je u nedjelju potvrđeno 115 novih zaraza koronavirusom, što je najmanji broj novih slučajeva u danu od uvođenja karantene 17. ožujka u toj zemlji, priopćilo je francusko ministarstvo zdravstva.

Broj hospitaliziranih pacijenata s covidom-19 u nedjelju je porastao za sedam i sad ih je ukupno 17.185 nakon što je taj broj neprekidno opadao od 15. travnja.

Dužnosnik ministarstva zdravstva kaže da je razlog tomu produženi vikend pa su bolnice sporije slale podatke, a pacijenti ostajali u bolnici nešto dulje.

Broj pacijenata na intezivnoj skrbi je u neprekidnom padu posljednjih šest tjedana i sada ih je ondje 1.655 ljudi, u odnosu na vrhunac epidemije 8. travnja kada ih je bilo 7.148.

Neke bolnice ne šalju nove podatke nedjeljom pa su ponedjeljkom ti brojevi nešto veći.

Epidemiolog Laurent Toubiana kaže da se koronavirus možda neće vratiti, za razliku od ranijih pandemija poput španjolske gripe 1918.

"Ako ne vidimo ponovno brzo izbijanje epidemije, možda ćemo dobiti pauzu od nekoliko tjedana. Nakon toga ćemo vidjeti", rekao je za kanal BMF.

U nedjelju nisu objavljeni podaci o smrtnim slučajevima. Ministarstvo zdravstva navodi da će se ti podaci ažurirati u ponedjeljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 15:23