LICE U MASNICAMA

Najmlađa osoba u zadnjih 25 godina u SAD-u optužena za ubojstvo: Djevojčica (10) odgovarat će za smrt tromjesečne bebe!

U organizmu su joj pronađeni tragovi lijeka kojeg je uzimala desetogodišnjakinja
 Facebook

Djevojčica (10) iz Fairfielda u američkoj saveznoj državi Maine optužena je u četvrtak za ubojstvo tromjesečne bebe Brooklyn Greenaway. Bebina majka je malenu Brooklyn ostavila na čuvanje kod svoje kolegice s posla Amande Huard, koja je desetogodišnju djevojčicu ostavila samu u sobi s bebom. Iako identitet djevojčice nije otkriven, izgledno je da se radi o kćeri Amande Huard.

Huard je usred noći nazvala bebinu majku da joj javi da je Brooklyn u bolnici, jer "malena nije disala kad su je našli". No Huard i desetogodišnjakinja napustile su bolnicu prije nego što je Greenaway stigla, bez da su joj objasnili što se dogodilo.

Autopsija je pokazala da se beba ugušila, a lice joj je bilo prekriveno masnicama. Liječnici nekoliko sati nisu niti dopustili majci vidjeti bebu zbog fizičkog stanja u kojem je bila, no objasnili su da su masnice posljedica gušenja. Usto, bebi je u organizmu pronađen lijek koji je uzimala desetogodišnja djevojčica.

Greenaway je policiji ispričala da je desetogodišnjakinja već poznavala Brooklyn i da joj je čak i mijenjala pelene, no da je dogovor s Huard podrazumijevao da ona kao odrasla osoba u svakom trenutku bude prisutna kraj Brooklyn, što je izričito naglasila. No istraga je pokazala da je Huard bebu stavila spavati u prijenosnu kolijevku u sobi s desetogodišnjom djevojčicom.

Podstanarka koja živi u podrumu Huardine kuće ispričala je da su ona i Huard te večeri bile zajedno, dok je Brooklyn bila na katu s djevojčicom. U jednom trenutku djevojčica ju je donijela dolje i beba je malo plakala, no nije se činilo da je posrijedi išta neobično pa ju je odnijela natrag u kolijevku. Kasnije se vratila bez nje i rekla da beba spava.

Usred noći podstanarku je probudila vika i trčanje po stepenicama kad je Huard shvatila da Brooklyn ne diše. Desetogodišnjakinja je optužena da je usmrtila bebu, no nije optužena za ubojstvo s predumišljajem. Ipak, najmlađa je osoba u SAD-u koja je u posljednjih 25 godina optužena za ubojstvo. Istraga je još uvijek u tijeku pa policija ne otkriva detalje o tome što se točno zbilo te kobne noći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:29