UPETEROSTRUČIO SE U DVA DANA

NAJMNOGOLJUDNIJA MUSLIMANSKA ZEMLJA POSTAJE NOVO ŽARIŠTE KORONAVIRUSA? Donedavno nisu prijavili ni jedan slučaj, sada imaju sve više mrtvih

 
Prizori iz Indonezije
 AFP

Broj smrtno stradalih od koronavirusa na Indoneziji skočio je s pet u utorak na 19 u srijedu, a u četvrtak iznosi 25, što zabrinjava jer se čini da se virus širi brže nego što to službene brojke sugeriraju, piše The Guardian, koji prenosi informacije Detiknewsa.

Indonezijski dužnosnici naišli su na kritike jer presporo testiraju svoje građane, a optuženi su i za nedostatak transparentnosti.

Unatoč tome što je blisko povezana s Kinom, ishodištem zaraze koronavirusom, ova zemlja od čak 264 milijuna stanovnika sve do 2. ožujka nije zabilježila nijedan slučaj zaraze.

Predsjednik Indonezije Joko Widodo priznao je tijekom prošlog vikenda da neke informacije o slučajevima zaraze koronavirus nisu objavljene. "Moramo voditi računa o mogućnosti da će javnost na njih reagirati tako što će paničariti i brinuti se", rekao je Widodo.

Widodo je u četvrtak ujutro priznao da se odmah mora početi s testiranjem većeg broja stanovnika.

Nadalje, u četvrtak je objavljeno da u Indoneziji od bolesti COVID-19 boluju 82 osobe, što je ukupni broj oboljelih u toj zemlji dovelo do brojke 309. To je najveće jednodnevno povećanje broja oboljelih, a do povećanja je došlo jer se počelo s opširnijim testiranjem.

Prije nešto više od tjedan dana, izvršeno je bilo 220 testova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:25