NANCY PELOSI

NAJMOĆNIJA ŽENA U SAD-u PREKLINJE TRUMPOVU OBITELJ DA UČINI NEŠTO 'Jako sam zabrinuta za predsjednikovo stanje, potrebna mu je pomoć za dobrobit svih'

 
Donald Trump i Nancy Pelosi
 Carlos Barria / James Lawler Duggan / Reuters

Nancy Pelosi, čelnica Zastupničkog doma u Kongresu, rekla je da bi obitelj predsjednika Donalda Trumpa trebala organizirati "intervenciju" za njega. Također je rekla i kako je ozbiljno zabrinuta za dobrobit predsjednika koji je u srijedu naprasno prekinuo sastanak s njom i liderom senatske manjine Chuckom Schumerom, piše BBC.

Pelosi je otišla i korak dalje i Trumpovo ponašanje opisala kao "temper tantrum", odnosno slom živaca, dodajući da je predsjednik lupao po stolu prije nego što je otišao sa sastanka.

- Molim se za predsjednika SAD-a i za cijelu državu - rekla je očito zatečena Pelosi u srijedu. Na pitanje novinara tijekom redovnog tjednog brifinga u četvrtak je pak kazala kako je ozbiljno zabrinuta "za dobrobit predsjednika i Sjedinjenih Američkih Država".

- Kad bi barem njegova obitelj, ili administracija, ili osoblje organizirali intervenciju za dobrobit cijele države - zaključila je Pelosi izjavu koja će bez sumnje dodatno pogoršati ionako narušene odnose između Bijele kuće i demokrata u Zastupničkom domu.

Podsjetimo, u srijedu su Pelosi i Schumer s Trumpom trebali održati razgovor o infrastrukturi i potencijalnim građevinskim projektima u SAD-u, između ostalog obnovi američkih cesta i mostova. Riječ je o jednoj od rijetkih inicijativa oko koje se očekivalo kakvo takvo suglasje Trumpa i demokrata, koji drže većinu u Zastupničkom domu Kongresa.

No, sastanak je završio u roku od tri minute nakon što je Trump zahtijevao od Pelosi da momentalno zaustavi sve "lažne istrage" koje su zastupnici u Kongresu pokrenuli protiv njega.

Izraz "intervencija" obično se koristi u situacijama kada je neka osoba psihički nestabilna ili ima ozbiljne probleme s ovisnostima, a rezultat "intervencije" je pomoć adekvatnog medicinskog osoblja. U ovoj situaciji postoje tumačenja da je Pelosi zapravo suptilno pozvala i na aktiviranje 25. amandmana na američki ustav, koji govori o smjeni predsjednika SAD-a zbog nesposobnosti obnašanja dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:44