PRIJETI MU DO 20 GODINA ZATVORA

NAJOMRAŽENIJI ČOVJEK NA INTERNETU IZGUBIT ĆE WU-TANGOV ALBUM I PICASSOVU SLIKU Prevarantu hrvatskih korijena prijeti zapljena 7,36 milijuna dolara

 Profimedia, UPI

Osim što je povisio cijenu lijekova za AIDS za čak 5000 posto, Martin Shkreli, bivši direktor farmaceutske kompanije Turning Pharmaceuticals, također je varao investitore i izvlačio novac iz firme kako bi riješio vlastite nagomilane dugove, zbog čega je na kraju završio na sudu, a izricanje presude zakazano mu je za 16. siječnja 2018. godine, prenosi CNBC.

U međuvremenu, sudac je odredio da Shkreli mora vratiti 7,36 milijuna dolara, za koliko je oštetio tvrtku u kojoj je radio, a savezni tužitelji zahtijevaju da najomraženiji čovjek u Americi vrati i single-copy album legendarnog Wu Tang Clana, za koji je Martin svojedobno izdvojio čak dva milijuna dolara.

No to nije sve - prevarant se mora odreći i dionica Turingovih farmaceutskih tvrtki, a mora vratiti i pet milijuna dolara, i to u gotovini, Lil Wayneov album "Tha Carter V, Picassovu sliku te Enigmu - njemački stroj iz Drugog svjetskog rata, koji se koristio za šifriranje/dešifriranje poruka u poslovne, vojne i diplomatske svrhe.

Shkrelijev odvjetnik Ben Brafman izjavio je kako će se njegov klijent "snažno suprotstaviti ovakvom prijedlogu tužiteljstva".

- Naš stav je jasan. Nijedan ulagač nije izgubio novac, a Martin osobno nije imao apsolutno nikakve koristi od bilo kojeg dijela optužnice kojom ga se tereti za prijevaru. Prema tome, oduzimanje imovine potpuno je neprimjereno - rekao je odvjetnik.

Proglase li ga krivim, 34-godišnji Martin Shkreli, inače hrvatsko-albanskog podrijetla, mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od čak 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:43