MEKSIKO ZGROŽEN

Najopasniji narkokartel prijeti smrću voditeljici: ‘Natjerat ćemo te da pojedeš svoje riječi...‘

Muškarac u videu naglašava kako kartel podržava slobodu govora u medijima no da izvještavanja moraju biti jednakopravna
Azucena Uresti
 Instagram

Muškarac koji tvrdi da je razgovarao s najmoćnijim meksičkim kartelom objavio je video snimku u kojoj se prijeti smrću voditeljici vijesti Azuceni Uresti zbog 'nepravednog izvještavanja', prenosi BBC.

Upozorenje je poslao čovjek u ime vođe Jalisco New Generation kartela (CJNG) te se požalio da televizijska postaja Milenio favorizira takozvane samoobrambene grupe organizirane za otpor njihovom kartelu.

- Natjerat ću te da pojedeš svoje riječi čak i ako će me optužiti za ubojstvo žene - upozorio je muškarac koji naglašava kako kartel podržava slobodu govora u medijima no da izvještavanja moraju biti jednakopravna.

Maskirani muškarac govori i kako su spomenute grupe za samoobranu zapravo i sami trgovci drogom.

Šef kartela, Nemesio Oseguera Cervantes, jedan je od najtraženijih ljudi u Meksiku, a za informacije koje bi dovele do njegovog uhićenja vlast nudi 10 milijuna dolara.

Meksiko je jedna od najopasnijih zemalja za novinare - napadi na lokalne reportere su svakodnevni, no ovakva javna upozorenja nisu uobičajena.

Televizija Milenio i voditeljica Uresti još nisu komentirali spornu snimku.

Glasnogovornik predsjednika kazao je kako će vlada učiniti potrebne mjere kako bi zaštitili novinare i medijske izvore koji su izloženi prijetnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:22